El dia D s'acosta. Al llarg de les properes dues setmanes el Tribunal Suprem ha de donar a conèixer el seu veredicte sobre el judici al procés i Òmnium Cultural i l'Assemblea, en coordinació amb els partits independentistes i altres entitats de la societat civil, ultimen els detalls de la part de l'estratègia que té a veure amb la mobilització al carrer. Coincidint amb el segon aniversari de l'1-O han exhibit múscul i unitat als jardins de la Sedeta, a Barcelona. Ho han fet això sí, sense ensenyar encara les cartes. Hi ha hagut una absència destacada, la dels comuns. 

Ningú confia que la sentència sigui absolutòria, al contrari, i davant d'això, la plataforma que va organitzar la primera onada de mobilitzacions d'aquest 2019, coincidint amb l'inici del judici, torna a fer una crida "al conjunt de la ciutadania a respondre de manera massiva des de la lluita no-violenta i la desobediència civil" davant de la decisió del Suprem que ja avancen que "suposarà el major atac als nostres drets fonamentals". Així conclou el manifest que han llegit els seus portaveus, David Fernàndez, Martí Anglada i Anna Sallés. 

Les entitats, doncs, preparen el terreny per una nova ronda de protestes i ja avancen que no serà cosa només d'un dia. De fet adverteixen la ciutadania que caldrà preparar-se per a una "època que durarà temps". Han estat les paraules del vicepresident i portaveu d'Òmnium, Marcel Mauri.  La decisió de no concretar quan, com i on seran les mobilitzacions respon a l'estudiada cautela per part de les organitzacions de no destapar el seu joc per no donar pistes a l'Estat sobre els propers passos. 

Els comuns afirmen que han rebut tard la convocatòria

Una de les sorpreses de l'acte coral d'aquest dimarts ha estat que no comptava amb cap representant dels comuns, que sí que havien participat públicament en les compareixences i mobilitzacions anteriors.

Des del partit de Colau expliquen que han rebut molt tard la convocatòria i que no tenien clar si es tractava només d'un acte independentista o era més ampli. En aquest sentit posen l'accent a l'acte des del grup municipal a l'Ajuntament han preparat aquesta tarda, que consideren "més important i on té més sentit ser-hi", una trobada amb víctimes de l'1-O. 

pancarta elisenda paluzie   marcel mauri   ho tornarem a fer millor   ACN
Foto: ACN

Ho tornarem a fer....millor?

Entre el públic assistent aquest migdia als jardins de la Sedeta, un home duia una pancarta del tot eloqüent: 'Ho tornarem a fer...millor', hi deia. En acabar les compareixences, s'ha acostat als dirigents independentistes per emplaçar-los a fer cas del seu missatge.