Tot i que la CUP no va aconseguir representació a l'Ajuntament de Barcelona en les eleccions del passat 28 de maig, els anticapitalistes han valorat els fets que el passat dissabte van evitar que Xavier Trias fos el nou alcalde de la capital catalana. Així, la diputada Laia Estrada ha acusat els comuns d'"estafar els seus votants" participant del "pacte d'Estat" que va investir alcalde a Jaume Collboni gràcies als vots dels d'Ada Colau i també del PP. Hores abans i també des del faristol del Parlament, David Cid assegurava que els seus electors entenien perfectament que el partit hagués optat per donar els seus vots als socialistes i evitar així, juntament amb els dels populars, que Xavier Trias fos alcalde de Barcelona. 

La mateixa Ada Colau va justificar des del Saló de Cent de l'Ajuntament que no prenia aquesta decisió perquè Trias, i també Ernest Maragall, fossin independentistes sinó perquè el seu model de ciutat és antagònic. Amb tot, aquesta justificació de Colau no ha convençut als cupaires, que li han retret que aquesta era la seva intenció: "Directament, han participat d'un pacte amb el PSC i el PP per evitar un alcalde independentista", ha assegurat Estrada, tot i que ràpidament ha afegit que, al seu parer, el guanyador de les eleccions municipals no és independentista. "Som davant un pacte d'estat i els comuns han fet el paper al qual ja estan acostumats: de crossa d'aquest règim". 

La CUP reclama al Govern que aturi el Hard Rock i la B-40

Estrada ha començat la seva intervenció traient pit de la manifestació aquest cap de setmana celebrada a Tarragona per intentar aturar el projecte del Hard Rock, que s'ha de construir en aquest territori i ha denunciat que ni ERC ni el Govern s'han pronunciat al respecte: "Vam sortir milers de persones al carrer en un clam perquè s'aturi aquest projecte i perquè el Govern abandoni l'agenda política de Foment, que aguditza l'emergència climàtica, però ERC no ha dit res. Silenci", ha denunciat. Estrada també ha recordat que aquest 30 de juny acaba el termini que l'Executiu d'Aragonès havia pactat amb els socialistes per aprovar el Pla Director Urbanístic d'aquesta infraestructura i que s'han emportat una sorpresa en veure que això no es debatrà en la comissió a celebrar aquest dimecres: "Entenem que el Govern ho està evitant pels múltiples escàndols que l'envolten", ha deixat caure. 

En la mateixa línia, també s'ha referit al projecte de la B-40, lamentant que en aquest cas si, sembla que l'acord entre els governs català i espanyol és més a prop. "Cal donar una resposta urgent i aturar aquesta carretera. El Govern està a punt de girar l'esquena a la lluita del territori", s'ha queixat, alhora que ha demanat a la població afectada per aquest "model nociu i caduc" s'activi i ho denunciï. Per la seva part, a ERC els ha recordat que encara és a temps "d'aixecar-se de la taula" i posar punt final tant a aquesta carretera com al Hard Rock.