El Consell Polític de la CUP ha activat aquest dissabte la seva maquinària electoral amb la vista posada sobre les eleccions catalanes del pròxim 12 de maig, les quals el partit anticapitalista i independentista planteja com una oportunitat per plantar cara al "bloc" que, a parer seu, conformen PSC, ERC i Junts, els partits majoritaris al Parlament i amb millor perspectiva electoral en els sondejos. Uns partits que, asseguren els cupaires, defensen "els interessos de la minoria egoista, de la patronal". Així ho ha assenyalat avui el diputat de la CUP al Parlament Carles Riera, després de la reunió de partit, que ha servit per començar a organitzar els preparatius per al 12-M.

La CUP ha acordat activar els comitès de campanya, definir les línies mestres de la seva proposta política i posar en marxa el comitè que designarà els seus candidats, que seran escollits a través de les aportacions de les seccions territorials de la CUP i s'anunciaran abans d'acabar aquest mes de març, després d'una votació telemàtica del conjunt de la militància. Paral·lelament, el partit-moviment prosseguirà amb el seu procés de refundació, l'anomenat Procés Garbí que encetaren després de les darreres desfetes electorals. Encara que s'haurà d'adaptar el calendari, ha explicat Gemma Codina, membre del secretariat nacional.

Disparen contra Foment, fons d'inversió i la privada

Carles Riera ha aprofitat la roda de premsa per celebrar que el Parlament hagi tombat aquesta setmana els pressupostos catalans pel 2024 i el "bloc de les distopies hagi sortit derrotat". Segons Riera, "ERC, PSC i JxCat, més enllà de diferències aparents o de matisos, actuen com un bloc a favor dels interessos d'una minoria egoista que, en plena crisi climàtica i social, vol continuar fent negoci a costa de la majoria”. Aquesta "minoria egoista que està enviant al país cap al col·lapse" i que "decideix les polítiques del Govern", afirma Riera, la formen la patronal Foment del Treball, grans empreses i fons d'inversió, empresaris del turisme, escoles concertades, hospitals privats i altres sectors amb interessos particulars.

El darrer CEO: previsió d'entre 4 i 8 escons

El Govern de Pere Aragonès, ha denunciat Riera, "tenia el deure polític i ètic d'aturar tot això, de plantar-los cara", però "no ho ha volgut fer". "ERC i JxCat han optat per aturar el conflicte polític amb l'Estat i per pactar amb el PSC el mateix model de desenvolupament que històricament havia aplicat CiU", ha asseverat Riera, que ha apuntat al que considera el "fracàs d'una legislatura d'aliança amb el PSC". En la legislatura que ara s'apropa al seu final la CUP ha comptat amb 9 escons al Parlament, però després d'unes darreres desfetes electorals als comicis generals del 23-J i a les municipals del 28-M, quan van quedar fora del Congrés i fora de l'Ajuntament de Barcelona, el futur del partit és incert. El darrer sondeig del CEO sobre projecció electoral preveu una davallada i atorga la CUP una forquilla d'entre 4 i 8 escons.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!