Un diputat de Vox absent aquest migdia al Parlament i Cristina Casol, des de fa unes setmanes diputada no adscrita al Parlament després de ser expulsada del grup parlamentari de Junts per Catalunya, han afegit una dosi més d'emoció a la votació dels pressupostos de la Generalitat. Després que els comuns s'hagin mantingut en el seu 'no' als comptes, reclamant a Aragonès que digui públicament que aturarà el Hard Rock per retirar la seva esmena a la totalitat, Casol ha intervingut en el ple anunciant la seva intenció de votar en contra de les esmenes i, per tant, a favor que els pressupostos es puguin tramitar. A banda del 'sí' de Casol, en aquell moment hi faltava un dels nou diputats que Vox té al Parlament, Sergio Macián. La seva absència provocava que hi hagués un empat en la votació de les esmenes, i segons recull el reglament de la cambra catalana, en aquest cas es rebutjarien les esmenes a la totalitat i el Govern hauria aconseguit tirar endavant la tramitació dels pressupostos, tot i no haver arribat a un acord ni amb els comuns ni amb Junts. 

Acabada la intervenció de la diputada no adscrita, la presidenta del Parlament, Anna Erra, ha anunciat que en comptes de fer-se la votació en aquell moment, que hauria acabat amb empat, no es faria fins a les 15.30 h, quan es reprengués el ple. La decisió ha causat sorpresa entre bona part dels diputats i també entre els membres del Govern, que no entenien per què s'havien d'esperar per votar les esmenes. La presidenta de la mesa ho ha justificat perquè així "donava temps a tots els diputats per si algú no hi pot assistir". "La presidenta marca els horaris", ha deixat clar Erra. 

Els motius del 'sí' de Casol als pressupostos 

"Patim una greu sequera, no tenim aigua, hi ha un problema greu amb la transició energètica, també amb la llengua i el transport públic, així com una taxa d'immigració molt alta. Els joves no poden accedir a un habitatge ni tampoc mantenir-lo", ha enumerat Casol a la seva intervenció des del faristol, abans que Erra decidís posposar la votació. La diputada no adscrita ha explicat que, segons ella, si bé aquestes "evidències" no es resoldrien amb la tramitació dels pressupostos, "no fer-ho tampoc no ho farà". "Avui som aquí davant un final de legislatura en què qualsevol minsa recuperació econòmica podria ser un pas endavant per reduir les desigualtats i erradicar la pobresa", ha justificat Casol, que es desmarca així del seu expartit que va presentar una esmena a la totalitat després que les negociacions amb el Govern no arribessin a bon port, tampoc després d'un últim intent. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!