El president de la patronal Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha qualificat de "sorprenents" els papers de l'Operació Catalunya revelats per El Nacional que vinculen l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy i l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz amb el dispositiu parapolicial de les clavegueres de l'Estat per enfonsar l'independentisme català i el Procés a través d'una guerra bruta amb muntatges, informes falsos i 'lawfare'. En aquest sentit, l'empresari català, que no ha volgut estendre's sobre la qüestió per evitar parlar de política no econòmica, ha afirmat aquest dijous en una entrevista a Catalunya Ràdio que la Justícia ha d'actuar "amb determinació", perquè "en un estat de dret, comportaments com el que estem llegint aquests dies [...] són significatius". 

Sánchez Llibre també ha aprofitat per deixar algunes declaracions del discurs econòmicament i políticament dretà que el caracteritza. En aquest sentit, el president de la patronal Foment s'ha referit a l'actual president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la seva relació amb el sector empresarial, coincidint amb la visita del líder socialista al fòrum econòmic de Davos. Sobre Sánchez, l'empresari ha dit que "té una mala consciència", perquè durant l'anterior legislatura "va assenyalar i criminalitzar els empresaris", acusant-los de "determinades situacions de crisi", quan, a parer de Sánchez Llibre, "un dels valors més preuats de l'economia espanyola i catalana són els empresaris", que, diu, "aguanten l'estat del benestar".

Carrega contra Yolanda Díaz per parlar de redistribució justa de la riquesa

Sobre les darreres declaracions de la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, que aquest dimecres ha afirmat que cal encetar el meló dels "elevadíssims" salaris que perceben els alts càrrecs dels consells d'administració de les empreses per propiciar "una redistribució més justa" de la riquesa que es genera, Sánchez Llibre s'ha mostrat ofès i ha assegurat que és "una falta de respecte als empresaris" i "declaracions populistes". Segons el president de Foment, al govern espanyol hi ha dues ànimes en pugna i a vegades en contradicció: "la socialdemòcrata de Sánchez i una més populista, esquerrana i polaritzadora", en referència a Sumar.

"Mesures coercitives no ajuden", en referència a Junts

Finalment, el líder de Foment del Treball ha insistit aquest dijous que parlar de “mesures coercitives, sancions o bonificacions” per intentar que les empreses que van marxar l’1-O tornin a Catalunya provocarà “l’efecte contrari”.  El president de la patronal catalana ha assegurat que les companyies volen “normalitat política, econòmica i seguretat jurídica”, i que les darreres propostes de Junts “no ajuden”. Segons ha afirmat, cal “naturalitat”. “El conflicte polític està en vies de solució i quan s’hagi resolt definitivament, les empreses tornaran”, ha insistit. 

🔍 Tota la investigació d'ElNacional.cat sobre els Papers de l'Operació Catalunya
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!