L'advocat dels pares del nen de 3 anys mort en l'atemptat de Les Rambles de Barcelona el 17-A, Jaume Alonso-Cuevillas, ha reclamat avui al jutge que presideix tribunal que jutja els fets, s'investigui si l'imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty va morir realment en l'explosió de la casa d'Alcanar. El lletrat ha fet aquesta petició al magistat Félix Alfonso Guevara en la recta final del judici, en la presentació de les conclusions

En el sumari consta que, segons les proves d'ADN  de les restes humanes recollides a la casa d'Alcanar, en aquella explosió van morir dos membres de la cèl·lula, un d'ells Es Satty. No obstant això, segons el parer d'Alonso-Cuevillas no s'ha pogut establir de forma certa la mort d'Es Satty amb la prova pericial biològica realitzada al Marroc amb els seus familiars i ha recordat que no ha estat ratificada en el judici.

Una altra investigació

Alonso-Cuevillas ha manifestat a més que Mohamed Houli va declarar que al moment de l'explosió es trobaven a la casa quatre o cinc persones i que en l'exterior estava la furgoneta d'Es Satty, que va ser vista el 21 d'agost a Sant Carles de la Ràpita. Per això creu que ha d'obrir-se una altra investigació per determinar qui van morir realment a Alcanar.

Durant el procediment, Alonso-Cuevillas ha intentat que s'investigués la possible relació d'Es Satty amb el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) pel que ha estimat una possible responsabilitat de l'Estat pel fet que tindria en aquest cas controlat l'imam que suposadament va formar la cèl·lula.

La fiscal ha mantingut la seva petició de 41 i 36 anys de presó per a dos presumptes membres de la cèl·lula jihadista que el 2017 va cometre els atemptats de les Rambles de Barcelona i Cambrils (Baix Camp), que van causar 16 morts i 140 ferits, i de vuit anys de presó per a un suposat col·laborador.