Segona sessió del judici pels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017. I segon inici de traca del jutge Félix Alonso Guevara.

Ahir va rebutjar les qüestions prèvies i l'intent dels advocats d'incloure algunes peticions i escrits, com ara incloure el delicte d'assassinat. Res va tirar endavant. A banda va esbroncar tothom, des de l'advocat que volia marxar de la sala perquè no volia seure darrere del fiscal, fins a les preguntes "impertinents" que es van fer, a criteri del jutge, durant els interrogatoris.

Fora ja de la sessió, l'advocat de Javier Martínez, el pare del nen 3 anys mort a la Rambla, Jaume Alonso-Cuevillas, ha entrat un informe forense sobre l'ADN de l'imam perquè sigui pres en consideració pel tribunal en el moment del tractament dels pèrits en el judici oral. Però el magistrat president no ho ha deixat passar. De fet, ha rebutjat tots els escrits presentats per totes les parts.

Ha renyat a tota la sala i ha alertat que els escrits que no figurin en els escrits d'acusació no compten: "Estem ja en judici, per tant, d'escrits a secretaria, ni un. Es llençaran a la brossa". El president del tribunal ha renyat a tothom dient que ell ha fet la feina llegint tota la documentació i que no vol "escritets de la gent". I avisa: "Això l'últim cop!".

 

Félix Alonso Guevara és qui més està intervenint en el judici en comparació amb la resta de les parts. El jutge talla qualsevol pregunta o intervenció si la considera impertinent o fora de lloc. Marca de prop els advocats i deixa esplaiar-se als testimonis, això si, quan la pregunta és pertinent. 

 

El jutge, de fet, ha acabat amenaçant els advocats de retirar-los la paraula i acabar els interrogatoris si li responen després que ell ha pres ja la decisió.