Els tres acusats del judici dels atemptats de Barcelona i Cambrils el 17 d'agost del 2017 han negat durant la seva declaració al judici la seva vinculació amb la cèl·lula terrorista.

Mohamed Houli, Driss Oukabir i Saïd ben lazza s'han negat a respondre les preguntes de la fiscal, acollint-se al seu dret, i només han respost vagament als seus advocats.

S'han ratificat en les seves declaracions durant la instrucció. Mohamed Houli ha ratificat el seu penediment i ho ha defensat dient que havia anat a declarar: "He declarat tots els cops que m'han citat i fins i tot vaig anar a declarar voluntàriament", ha dit. 

Driss Oukabir ha estat el més expeditiu en la seva declaració. També ha negat cap vinculació amb la cèl·lula terrorista dels atemptats a Barcelona i Cambrils on van morir 16 persones i 140 més van quedar ferides. Ha dit que no segueix cap religió ni és practicant. "No coneixia l'imam, no anava a la mesquita. La meva vida consistia a sortir de festa, jo era consumidor de droga, cocaïna, haixix, i anava amb noies de companyia". Oukabir està acusat de llogar la furgoneta amb la qual es va fer l'atropellament massiu a la Rambla de Barcelona. Però també ha negat els fets.

 

Saïd ben lazza ha negat tenir cap relació, també, amb els terroristes. La furgoneta es va llogar amb el seu nom, però ha declarat, a preguntes del seu advocat, que no en sabia res.

 

A les preguntes de la defensa sobre si tenia contacte amb l'imam, si va anar a Alcanar i si va tenir contacte amb els terroristes, ha dit que no.

El vídeo dels terroristes 

Només començar la vista s'ha projectat un dels vídeos que consten al sumari.

La gravació deixa veure Younes Abouyaaqoub i Mohamed Hichamy com preparen l'atemptat. És una conversa en tres llengües, català, castellà i àrab, en què repten els Mossos d'Esquadra i diuen que estaria "dirigit als enemics de Déu". L'inspector dels Mossos que va dirigir la investigació ha destacat durant el judici que és "el viatge més interessant" de tots els que van fer els terroristes els dos anys previs als atacs a Barcelona i Cambrils.