L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, s'ha mostrat contundent a mesura que avança el judici pels atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils. "Cada vegada que veig més documents tinc menys dubtes..... El Satty era l'imam del CNI i ens varen tenir enganyats des de la seguretat de l'Estat", ha indicat.

Munell ha afegit la sol·licitud de protecció internacional que va rebre el cervell dels atemptats l'any 2014 quan estava pres a Castelló. 

El cantautor Lluís Llach ha secundat l'opinió de l'alcalde de Ripoll. "N'estic convençut", ha assenyalat.

Un testimoni protegit ha situat avui el segon principal acusat al judici del 17-ADriss Oukabir, a la casa d'Alcanar on la cèl·lula de Ripoll fabricava explosius. A la sessió d'aquest dimecres a l'Audiència Nacional del judici pels atemptats del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, el testimoni ha recordat veure'l "cada dia" durant un període de l'estiu del 2017. El testimoni no ha concretat les dates exactes, però ha dit que ell va ser a Alcanar entre juliol i principis d'agost, aproximadament. Driss Oukabir conduïa un Audi A3 negre amb matrícula francesa, segons el testimoni, que ha afirmat que "no feia res en particular". "Arribava i es tancava a la casa. Les nits dormia a la terrassa de la casa", ha dit.

El testimoni ha explicat que se'l va creuar diverses vegades al matí i a la tarda. El veia dormir a la terrassa quan marxava cap a la platja al matí. Recorda que Driss Oukabir anava "sovint" acompanyat d'una altra persona. El testimoni, que ha declarat en francès, ha dit que l'Audi A3 era davant la casa "cada dia" i que tenia visibilitat del xalet des de la seva residència.



 

També hi havia una motocicleta, un Peugeot 306 i una camioneta llogada. Recorda veure la camioneta l'últim dia de la seva estada a Alcanar, però no ha pogut concretar quin dia va ser. El testimoni ha explicat que va veure una descàrrega amb furgoneta a la casa, però que els ocupants de la casa la situaven d'una manera que feia impossible veure què transportaven.

El testimoni ha explicat que l'única persona que no evitava el contacte amb els veïns de la urbanització d'Alcanar era el conductor de l'Audi A3. A la resta els veia, però "no parlaven amb ningú". El testimoni s'ha mostrat segur de la persona a qui va reconèixer.