El judici pels atemptats del 17-A entra en la seva recta final amb la presentació de les conclusions definitives. La fiscal ha mantingut la seva petició de 41 i 36 anys de presó per a dos presumptes membres de la cèl·lula jihadista que el 2017 va cometre els atemptats de les Rambles de Barcelona i Cambrils (Baix Camp), que van causar 16 morts i 140 ferits, i de vuit anys de presó per a un suposat col·laborador. 

La fiscal ha sol·licitat  41 anys de presó per a Mohamed Houli, 36 per Driss Oukabir, i vuit per a Said Ben Iazza, acusats de participar en preparatius per als atemptats de les Rambles de Barcelona  i del passeig marítim de Cambrils. La representant del ministeri públic ha rebutjat acusar per delictes d'assassinat en entendre que els tres acusats no van participar directament en els atemptats encara que pertanyessin a la cèl·lula gihadista responsable dels atacs.

Mohamed Houli va quedar ferit en l'explosió el 16 d'agost de 2017 de la casa d'Alcanar (Montsià) en la qual la cèl·lula preparava artefactes per cometre atemptats, en la qual va morir el líder d'aquesta, l'imant de Ripoll (Ripollès) Abdelbaki Es Satty. L'explosió va precipitar que els terroristes improvisessin l'endemà els atemptats a les Rambles de Barcelona i  Cambrils.

Petició de les víctimes

Per la seva part, l'Associació Víctimes del Terrorisme i l'Associació 11-M Afectats pel Terrorisme han demanat la presó permanent revisable per Mohamed Houli i Dris Oukabir en estimar que són responsable de delictes d'assassinat terrorista.


La Generalitat ha augmentat la seva sol·licitud de penes per a tots dos en apreciar dues temptatives d'assassinats terroristes pels quals abans del judici no acusava, en relació amb dos bombers que es van veure afectats en l'explosió de la casa d'Alcanar. Així ha elevat de 44 a 97 els anys de presó que demana per a cadascun d'ells i estima que Said Ben Iazza ha de ser condemnat a vuit anys.

L'Ajuntament de Barcelona ha mantingut la seva petició de 95 anys de presó per Houli, 90 anys per Oukabir i vuit anys per a Ben Iazza. També ha sol·licitat diferents penes el consistori de Cambrils, que inicialment va reclamar presó permanent revisable pels dos primers.