La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha carregat aquest dilluns contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, assegurant que "menteixen" sobre la preocupació que genera la Llei d'amnistia a Brussel·les. "Dues vegades Bolaños ha dit que Europa no tenia res a dir, ni tenia cap preocupació amb relació a la llei d'amnistia, fins que per fi ha hagut de reconèixer que efectivament ha mentit", ha criticat en declaracions als mitjans de comunicació abans de participar en la reunió de la Junta Directiva Autonòmica de les Balears de la formació.

Des del Partit Popular han criticat amb duresa les afirmacions que arriben des de la Moncloa que afirmen que l'amnistia "no preocupa" a Europa. Tot i això, aquest dilluns el comissari de Justícia de la Comissió Europea, Didier Reynders ha afirmat que les valoracions sobre la llei es faran quan sigui una llei ja aprovada, ja que ara encara no s'ha dut al Congrés i encara no es troba en la seva forma final. Per aquest motiu el comissari no ha entrat en valoracions sobre l'amnistia i s'ha remès a recordar que des de Brussel·les ja faran les preguntes pertinents quan ho considerin necessari.

Les paraules de Gamarra fan referència a aquestes declaracions de Reynders, qui, per altra banda, ha recordat que la no-renovació del CGPJ és una “preocupació” per a Brussel·les, en grau més alt que l’amnistia. Així s’ha expressat en una roda de premsa conjunta amb el ministre de la Presidència i de Justícia, Félix Bolaños, després d’haver-se reunit tots dos una altra vegada. Reynders ha insistit que cal tenir paciència i no esperar un posicionament de la CE sobre la llei d’amnistia fins que aquesta no hagi estat aprovada a les Corts espanyoles. Bolaños, per la seva banda, ha assegurat que hi ha una “posició comuna” entre Madrid i Brussel·les per mantenir un “diàleg” al voltant de la llei d’amnistia. Ara bé, ha passat d'assenyalar que la Comissió Europea té "zero preocupacions" a admetre que té "preguntes". 

El ministre de la Presidència i de Justícia ha assenyalat, concretament, que hi ha una "posició alineada" entre el govern espanyol i la Comissió Europea a l'hora d'haver de respondre "preguntes" de l'executiu comunitari al voltant d'una llei que repari la persecució judicial a independentistes. Ambdues parts han presumit d'estar dialogant correctament. Reynders, de fet, ha considerat que té una "bona" interlocució amb Bolaños. Però ha reiterat en diverses ocasions la necessitat de no esperar cap valoració de la CE sobre l'amnistia fins que la llei no aparegui al BOE espanyol.