Félix Bolaños ha argumentat aquest divendres que si s’escolta “paraula per paraula” allò que va dir aquest dijous després de la seva reunió amb Didier Reynders, no hi ha ningú que li pugui estirar de les orelles per haver parlat de “zero preocupació” per part de Brussel·les. El ministre de la Presidència i de Justícia s’ha defensat després que el portaveu del comissari de Justícia hagi asseverat que “Reynders no ha dit per ara que la llei d’amnistia no planteja preocupacions”, en tant que la CE s’ha compromès a vigilar-la de prop. “Repeteixo paraula per paraula el que vaig dir ahir, i és que no hi ha cap preocupació a la Comissió Europea amb la salut i la fortalesa de l'estat de dret i la separació de poders a Espanya”, ha afegit.

Lamento haver punxat el globus de la dreta i l’extrema dreta que deia que Europa estava preocupadíssima”, ha assenyalat aquest divendres el ministre de la Presidència i Justícia davant dels mitjans de comunicació, en una visita al Congrés dels Diputats amb motiu de les portes obertes que se celebren a la institució. Per a argumentar-ho, ha recordat el fracàs que va representar el Ple celebrat fa una setmana al Parlament Europeu sobre l’amnistia. No ha volgut dir ni mu sobre la reunió que mantindran aquest dissabte PSOE i Junts. 

Les paraules de Bolaños han arribat minuts després que el portaveu del comissari de justícia europeu deixés ben clar, també, que Brussel·les no té cap intenció de posicionar-se sobre l'amnistia, ara per ara. “Hi va haver una trobada molt constructiva i continuaran havent intercanvis amb Espanya; els comissaris a la reunió van informar el ministre, per descomptat, que tenim preguntes i que volem continuar la conversa amb les autoritats espanyoles”, ha assenyalat Christian Wigand; a més de defensar que “la nostra anàlisi està en procés així que en aquest sentit la Comissió encara no ha dit que la llei d'amnistia no li causa cap preocupació". El portaveu també ha volgut deixar clar que Reynders no es va pronunciar en la direcció que va afirmar Bolaños.

L’agència EFE apunta, de la mateixa manera, que des d'alguns sectors de Brussel·les ja es va apuntar aquest dijous que Bolaños havia estat “massa optimista” en les seves declaracions posteriors a les seves trobades amb mandataris europeus. Concretament ,el ministre es va reunir amb el comissari de Justícia, Didier Reynders, i la vicepresidenta de la Comissió Europea i titular de Valors i Transparència, Vera Jourová.

L’argument de la Comissió Europea per criticar l’optimisme de Bolaños és que Europa encara no ha acabat d'analitzar la proposició de llei. La Comissió, de fet, ja ha dit diverses vegades que no es pronunciarà fins que s'aprovi la norma. Actualment, ni tan sols s’ha votat al Congrés la presa en consideració de la llei.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!