La renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) està aquest dilluns més en el centre de la polèmica que mai, quan es compleixen 5 anys que caduqués el seu mandat. El PP ha advertit aquest dilluns que no hi haurà renovació del CGPJ si no hi ha una reforma de la Llei orgànica del Poder Judicial per avançar en la independència de la Justícia, atès que "no es refien un pèl" del govern espanyol de Pedro Sánchez. Així ho ha confirmat el portaveu de la formació, Borja Sémper, qui ha avisat que no s'asseuran a parlar, si el govern espanyol i el PSOE no accepten el plantejament del seu partit. "Entengui-ho, no ens refiem de Pedro Sánchez, perquè menteix", ha manifestat Sémper després que Sánchez hagi anunciat que trucarà al líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, per fer canvis en els vocals del Consell. 

Reticències del PP 

Borja Sémper, en roda de premsa des de la seu del PP, ha assegurat que el seu partit ha posat "negre sobre blanc", i ha advertit que no es deixaran enredar "ni entrar en un bucle per Pedro Sánchez", ja que segons ha defensat el més important és "aprofundir en l'aparença d'independència de l'òrgan de govern dels jutges". El portaveu dels populars ha insistit que no confien en la paraula del president del govern espanyol "si el president Sánchez canvia la seva posició o torna a dir el mateix que deia abans de ser president del govern espanyol 'escolti estic disposat a aprofundir en la independència de l'òrgan de govern dels jutges i que siguin els jutges els que triïn als jutges', doncs ens asseurem", recalcant així la posició del PP. En aquest sentit, ha acusat Sánchez de mentir-se a ell mateix. 

Fonts del PP han deixat clar després que, si no hi ha reforma de la Llei del Poder Judicial en els termes plantejats, no hi ha possibilitat de renovar el CGPJ. "Si no hi ha reforma, no hi ha renovació", han subratllat les citades fonts, que admeten que el PP no està disposat ni tan sols a asseure's a negociar amb el govern espanyol si no hi ha garantia ni compromís concret que s'avançarà en la línia de despolitització que demanda Europa.

Lawfare i Pedro Sánchez

Pedro Sánchez ha acusat el PP d'incórrer en lawfare per no renovar el CGPJ, al qual considera que el té "segrestat". Sobre aquestes afirmacions, Sémper ha assegurat que es tracta "d'un disbarat més" de Sánchez dins d'aquest "mur que pretén aixecar per tancar-se i obviar la realitat". A més, ha afegit que "el senyor Sánchez treu a passejar els seus vells fantasmes ficant-se amb l'oposició". En aquest sentit, ha recordat al president del govern espanyol alguns dels fets que es van conèixer durant la setmana passada, entre els quals ha numerat: la decisió del Tribunal Suprem "tirant enrere" el nomenament de la presidenta del Consell d'Estat, Magdalena Valerio, o el "qüestionament del nomenament del fiscal general de l'Estat", Álvaro García-Ortiz. "En un país en el qual s'està qüestionant contínuament la separació de poders, el senyor Sánchez és qui menys lliçons pot donar", ha declarat Sémper, per demanar-li "una mica més de racionalitat" i "respecte" per les institucions, així com per la "separació de poders".

El portaveu del PP ha destacat que el president del govern espanyol "li ha fet a Junts una llei d'amnistia a la carta perquè necessita els seus set vots", al PP que "té 137 escons" i és "el guanyador de les eleccions generals" no li pot reclamar que l'elecció del CGPJ respongui al que dictamina la UE. "Quan el pla es va convertir en una cosa tan inclinada que hem d'acceptar tot el que planteja el senyor Sánchez? Nosaltres volem despolititzar la Justícia, l'òrgan de govern dels jutges", ha assenyalat, per recordar que ho han dit per escrit i forma part del programa electoral amb el qual es van presentar a les eleccions.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!