Ciutadans viu una sagnia sense precedents de persones que abandonen la formació. La darrera ha estat la del president del Grup de Ciutadans a les Corts de Castella-la Manxa, Alejandro Ruiz, que abandona la vida política alhora que es donarà de baixa de la formació taronja, segons apunten diversos mitjans de comunicació.

"Demà serà el meu últim ple a les Corts de Castella-la Manxa i com a militant de Ciutadans, d'on sol·licitaré la meva baixa també en el dia de demà. Ha estat un honor representar els habitants de La Alcarria i els castellanomanxecs durant aquests anys i sento realment no haver pogut acabar la legislatura, en haver-hi importants assumptes pendents, que no dubto que els meus companys sabran portar a bon port", ha indiciat Ruiz en un correu electrònic al qual ha tingut accés l'ABC.  

alejandro ruiz Cs Castilla La Mancha / TwitterEl president del Grup de Ciutadans a les Corts de Castella-la Manxa,  Alejandro Ruiz / Twitter

El dilluns farà oficial la seva renúncia

El fins ara líder dels taronges en aquest territori ha anunciat que demà oferirà una roda de premsa a les 9.45, quinze minuts abans del ple de les deu del matí. Aquest, previsiblement, serà el darrer ple en el qual participi.

A més, Ruiz també renúncia al càrrec de conseller general i portaveu de la comissió d'estatuts. Tot apunta que deixa la vida política i torna a la seva activitat com advocat a Guadalajara. A banda d'això, l'any passat ja va renunciar a la Secretaria d'Organització per centrar-se en la seva activitat parlamentària, segons va dir en aquella ocasió. 

Arran de les crisis de Múrcia, on Cs es va unir sense èxit amb el PSC per treure al president del PP, i la de Madrid, que ha acabat amb la convocatòria d'eleccions per part de la presidenta Isabel Ayuso, la formació taronja ha patit un important nombre de baixes de militants i de persones amb càrrecs polítics. Entre elles, el fins ara el portaveu dels taronges a les Corts valencianes, Toni Cantó, que es presentarà a les eleccions de la Comunitat de Madrid, programades pel pròxim 4 de maig, a les llistes d'Ayuso com independent.

toni canto ciutadans - EFEToni Cantó deixa Cs i s'uneix a les llistes d'Ayuso en la carrera electoral de la Comunitat de Madrid / EFE

Aquest no és l'únic cas d'un membre de Cs que es passa a la formació popular, ja que la moció de Múrcia no va prosperar perquè tres trànsfugues del partit taronja es van unir al PP.

En aquest context, el president del PP a Castella-la Manxa, Paco Núñez, va assegurar recentment a l'ABC que en els darrers dies havien rebut trucades de nombrosos càrrecs de Cs que volien anar al PP. Segons va apuntar Núñez, aquestes persones els han demanat discreció quan els hi han trucat. "El PP és la casa comuna del centredreta polític espanyol", va assenyalar el líder popular manxec alhora que va remarcar que la seva formació té els braços oberts a totes les persones que s'hi vulguin unir, ja siguin d'altres partits com de la societat civil. 

Per la seva part, el líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, va exposar ahir a la nit en el programa Preguntes Freqüents de TV3, que el nombre de baixes que ha patit el seu partit en les últimes setmanes "no és tan elevada com es vol fer pensar".

Imatge principal: La líder de Cs, Inés Arrimadas, en un acte de precampanya a Madrid