El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha afirmat que el nombre de baixes que ha patit el seu partit en les últimes setmanes "no és tan elevada com es vol fer pensar".

En una entrevista en el programa 'Preguntes Freqüents' de TV3, ha remarcat que només es tracta de "milers de càrrecs públics, regidors i diputats i milers d'afiliats". Ho ha atribuït al fet que Cs vulgui trencar amb el bipartidisme del PSOE i el PP: "I ara un d'aquests partits està atabalat perquè el seu espai polític se l'està menjant per la dreta Vox, i llavors diu he d'estendre'm cap al centre". També ha assegurat que el partit taronja ha pagat "els peatges de ser un partit lliure, que no deu res a ningú", per la qual cosa ha estat objecte de diversos atacs des de mitjans poderosos.

Sobre la investidura al candidat republicà Pere Aragonès com a president de la Generalitat, ha dit sentir-se preocupat, ja que els partits independentistes "donen per validat el repte a la democràcia per haver tret la quarta part dels vots dels catalans" en les eleccions del 14-F. En aquesta línia, Carrizosa va expressar divendres en el debat d'investidura que els vots independentistes són antidemocràtics i que Catalunya és una "autonomia fallida".

L'acord entre ERC i la CUP pretén "debilitar els Mossos"

Així mateix, el líder de Cs a Catalunya va assegurar que l'acord entre ERC i la CUP pretén "posar els Mossos als peus dels seus agressors per acontentar els antisistema". "Debilitar els Mossos suposa degradar la democràcia i menysprear als que tenen negocis al carrer que han patit l'espoli durant les últimes setmanes", va afirmar.

D'altra banda, Ciutadans ja ha anunciat que portarà al Tribunal Constitucional (TC) la delegació de vot del diputat de JxCat Lluís Puig, ara exiliat a Brussel·les. Ho ha confirmat el seu líder, Carlos Carrizosa, després que la Mesa hagi desestimat les reconsideracions presentades primer pel PSC, el PP i Vox i, posteriorment, pel mateix partit taronja.

"La presidenta del Parlament ens ha emmordassat en el ple en demanar una qüestió d'ordre per la delegació il·legal de vot del fugit Lluís Puig. Els anuncio que des de Ciutadans portarem al TC aquesta il·legalitat. No consentirem que es trepitgin els drets de tots", va piular Carrizosa durant el debat d'investidura.