Subtil toc d'atenció. El corresponsal a l'estat espanyol del diari francès Le Figaro, Mathieu de Taillac, ha posat en ridícul l'actitud de la ministra de Sanitat espanyola, Carolina Darias, que va comparèixer aquest dijous per anunciar el retorn de l'obligatorietat de la mascareta en exteriors. Una compareixença que va fer en un espai interior sense portar cap mena de mascareta.

"La ministra de Sanitat espanyola, sense mascareta a l'interior, anuncia l'obligació de portar la mascareta a l'exterior", ha ironitzat De Taillac a les xarxes socials. Consti, igualment, que a les rodes de premsa del govern espanyol es respecten les mesures de seguretat contra la covid-19. A més, tècnicament, el retorn de les màscares entrava en vigor aquest mateix divendres, després de la publicació del decret al BOE.

TUIT Corresponsal 'Le Figaro'

La mesura, anunciada pel president Pedro Sánchez aquest dimecres, compta amb una sèrie d'excepcions. Per exemple, "a l'exterior, durant la pràctica d'esport individual, així com durant la realització d'activitats de caràcter no esportiu que es realitzin en espais naturals i mantenint, en tot cas, la distància mínima d'1,5 metres amb altres persones que no siguin convivents", segons s'assenyala en el text publicat al BOE.

Igualment, existeix la possibilitat que aviat la mascareta deixi de ser obligatòria. La qüestió és que el decret llei podria no comptar amb la majoria parlamentària necessària per tirar endavant. Els socialistes necessiten sumar els vots suficients abans del 22 de gener. Un fet que, de moment, no està gens assegurat.

A l'espera del Congrés

El portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Héctor Gómez, no ha trobat encara els suports necessaris, després d'haver contactat aquest mateix dimecres amb els grups parlamentaris. Llavors, els socialistes estan molt preocupats, ja que si la votació no tira endavant, la mesura s'estavellaria a la Cambra Baixa i quedaria sense vigència.

En qualsevol cas, això no preocupa als científics, que han considerat l'obligatorietat de la mascareta com una "mesura estètica". El que preocupa és la manera en la qual avança la sisena onada de la covid-19 arreu de l'estat espanyol. Les últimes dades del Ministeri de Sanitat han registrat un pic històric de la incidència acumulada a catorze dies, que ha superat els 911 casos per 100.000 habitants. Una xifra que no s'ha vist en tota la pandèmia.

 

Imatge principal: La ministra de Sanitat espanyola, Carolina Darias, compareix sense mascareta per anunciar l'obligació de portar mascareta al carrer / Europa Press