El Govern ha viscut com un triomf i un reconeixement a les seves tesis l'anunci aquest vespre del president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, d'endurir el confinament a tot el territori espanyol per combatre el coronavirus. El president, Quim Torra, ha agraït a Sánchez que hagi "escoltat finalment les demandes de Catalunya". Ho ha fet en una declaració institucional en què ha advertit, però, que demà durant la reunió de presidents autonòmics li reclamarà concrecions sobre mesures econòmiques i socials per fer front a la crisi

Feia quinze dies que el Govern de la Generalitat va demanar el confinament total de Catalunya per combatre el coronavirus. Torra ho ha demanat en declaracions públiques, per carta al govern espanyol i a les autoritats europees, i durant la reunió de presidents autonòmics. I la resposta sempre havia estat la negativa del govern de l'Estat que és qui ostenta les competències per decretar el confinament total des que es va declarar l'Estat d'alarma.

En una declaració institucional des de la casa dels Canonges el president ha celebrat la decisió de Sánchez i ha advertit que com a Govern exigiran "mesures socials i econòmiques que estiguin a l'altura de la crisi que estem vivint".

Ha subratllat que cal que treballadors, autònoms i empreses "no quedin fora de joc", i que "no hi pot haver límits" al suport de les administracions a aquests sectors igual com als dependents i als més vulnerables.

"No podem escatimar ni una engruna de suport a la nostra gent, i això és el que demanem al govern espanyol ara", ha reblat.

El president ha insistit en la seva intervenció que la setmana vinent i les que vindran es continuaran veient situacions difícils en la lluita contra la pandèmia. "Però Catalunya és un país fet amb l'esforç solidari i col·lectiu, un país fet contracorrent, contra tot pronòstic i tornarem a demostrar que som capaços de véncer les dificultats", ha pronosticat.

Finalment, Torra ha cridat a lluitar pel contagi zero i ha reclamat el màxim de test; i a intensificar "al màxim" el suport al sistema sanitari.