El Govern celebrarà una reunió per videoconferència demà a primera hora abans que el president, Quim Torra, participi per videoconferència en la reunió de presidents autonòmics amb el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, per abordar la resposta a la crisi del coronavirus.

Torra ha convocat la reunió extraordinària del Consell Executiu per a les 8.30 hores, després de conèixer aquesta nit les condicions en què Sánchez ha decretat l'estat d'alarma per aturar la pandèmia, amb una forta recentralització de competències.

A dos quarts de 12 de la nit, el president ha fet una piulada denunciant que la recepta de Sánchez és "confinar la Generalitat".

La conselleria de Presidència, Meritxell Budó, havia assegurat aquesta tarda que el Govern no permetrà una recentralització de les competències arran de la crisi.

El president de la Generalitat havia advertit contra una recentralització aquest matí a través d'una piulada en què ha explicat que havia abordat aquest tema amb el lehendakari basc, Iñigo Urkullu.