Com el procés de desescalada del confinament, l'obertura de les fronteres per permetre l'entrada de turistes també podria ser un procés "asimètric". Sent un dels principals sectors de l'economia espanyola, i dels més afectats, el govern espanyol no descarta la possibilitat d'anar obrint les comportes en aquells territoris que avancin més ràpidament de fase. Aquesta mateixa setmana ja va acordar l'aixecament de la quarantena obligada de 14 dies a partir de l'1 de juliol.

En una entrevista aquest dijous a RNE, la ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, ha assegurat que "no exclouen la possibilitat que es pugui fer aquesta oberta de forma asimètrica, com s'ha fet de forma asimètrica la desescalada a Espanya". En aquest sentit, ha assenyalat que "hi ha territoris que estaran abans en fase 3" i que "es podria imaginar una obertura asimètrica a la mobilitat dins l'espai Schengen". En tot cas, ha dit que el més important és "fixar els criteris sota els quals obrirem la lliure circulació".

Després de reunir una àmplia comissió interministerial per estudiar "la reactivació imminent del potent sector turístic", el govern espanyol va acordar aquest dilluns que la quarantena als viatgers que arribessin a Espanya s'aixecaria a partir de l'1 de juliol. Tot plegat va arribar després que una ministra francesa hagués recomanat no viatjar a Espanya per les decisions "contradictòries" del govern Sánchez.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram