Només una persona va sortir al rescat d'Isabel Díaz Ayuso pels escàndols. És la mateixa única persona que avui ha sortit en defensa de Cayetana Álvarez de Toledo: l'expresident espanyol José María Aznar. Després que la portaveu popular titllés de "terrorista" el pare de Pablo Iglesias per la seva pertinença al FRAP, la fundació FAES assegura que pot estar "tranquil·la" davant les accions judicials anunciades per Francisco Javier Iglesias. I per fer aquesta afirmació, paradoxalment, es basa en una sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans sobre Arnaldo Otegi.

En un article publicat a la seva web, la FAES recorda com l'any 2011 el Tribunal d'Estrasburg va emparar el coordinador general d'EH Bildu quan aquest va dir que Joan Carles I era "el cap dels torturadors", i va establir una indemnització de 20.000 euros a favor seu. El TEDH ho va emmarcar en la llibertat d'expressió. "Si qualificar el Rei de 'cap dels torturadors' és un comentari simplement molest o hostil, com deia la sentència del TEDH, recordar que algú va militar en una organització que va practicar la violència terrorista seria, posem per cas, un exemple del dret a difondre lliurement una informació veraç".

Álvarez de Toledo "pot estar tranquil·la davant les accions judicials que diu que prepara el pare de Pablo Iglesias", sentencia la FAES.

La fundació conservadora carrega durament contra Pablo Iglesias, de qui diu que és un "populista agressiu que no busca més que el trencament social, l'antagonisme i la demonització dels seus adversaris" i "l'expressió d'una pràctica d'assalt a la democràcia i de desestabilització de les seves institucions representatives". L'acusa de "recórrer les herriko tabernes retent homenatge a ETA i a l'anomenada esquerra abertzale" i d'"elogiar els colpistes catalans com a demòcrates".

L'òrgan de propaganda d'Aznar amplia el focus cap al govern espanyol i els seus suports: "Els d'un partit el líder del qual està condemnat en ferm per sediciós i d'un altre partit que, a més de no condemnar un sol crim d'ETA, té per màxim dirigent un condemnat per terrorisme".

Accions judicials

Poques hores després dels fets al Congrés, Francisco Javier Iglesias, pare del vicepresident espanyol Pablo Iglesias, va anunciar que denunciaria Cayetana Álvarez de Toledo. L'endemà que la portaveu del PP al Congrés li digués "terrorista" per la seva relació amb el grup antifranquista FRAP, va decidir emprendre accions legals. "Em fot, perquè al final les multes les paguem entre tots", va admetre. Per aquesta mateixa acusació ja va ser condemnat el periodista Hermann Tertsch, avui eurodiputat de Vox.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram