Francisco Javier Iglesias, el pare del vicepresident segon, Pablo Iglesias, ha presentat una demanda contra la portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, per haver afirmat en seu parlamentària que el líder de Podemos és "fill d'un terrorista". El pare d'Iglesias considera que el seu dret a l'honor ha estat vulnerat, i demana a la dirigent del PP una indemnització de 18.000 euros per danys morals.

 

El vicepresident segon ja va anunciar en el seu moment, després d'escoltar les paraules d'Álvarez de Toledo, que recomanaria al seu pare que emprengués accions legals contra ella.

Cayetana Álvarez de Toledo, durant el debat celebrat al Congrés el 27 de maig passat, va acusar el vicepresident segon de ser "fill d'un terrorista" així com "l'ambaixador d'ETA al Govern". La portaveu popular va justificar la seva afirmació sobre el pare del líder de Podemos argumentant que el mateix Iglesias va reconèixer en un article el 2013 que el seu pare havia militat en el Front Revolucionari Antifeixista i Patriota (FRAP), que va operar en els últims anys del franquisme i la Transició i no es va dissoldre fins a 1978.

El pare de Pablo Iglesias ha interposat una demanda per "protecció del dret a l'honor, la intimitat personal i familiar i la pròpia imatge" contra la portaveu del PP en un jutjat de Zamora, ciutat on resideix. El demandant sosté que les manifestacions són una clara i evident vulneració del seu dret a l'honor perquè són unes manifestacions "absolutament inveraces". L'escrit presentat al jutjat afirma que la inviolabilitat parlamentària no eximeix Álvarez de Toledo "de respectar els drets aliens" i recorda que la portaveu va admetre que havia pensat molt bé la dada abans de dir-la.