El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha destituït Cayetana Álvarez de Toledo com a portaveu parlamentària al Congrés. La seva substituta serà Cuca Gamarra, de l'ala moderada del partit, que és l'actual vicesecretària de Política Sectorial del partit. El president del PP ha agraït a Álvarez de Toledo la seva tasca durant les dues últimes legislatures i li ha manifestat el "desig" que segueixi contribuint a un "projecte tan important per al futur d'Espanya".

Segons una nota remesa pel partit, Casado realitza aquest canvi com a part d'una remodelació de l'equip directiu, que situarà Ana Pastor com vicesecretària de Política Social, càrrec que fins ara també ocupava Cayetana, i José Luis Martínez-Almeida com a portaveu nacional del Partit Popular.

La destitució d'Álvarez de Toledo arriba després que diverses veus moderades del partit, com el secretari general, Teodoro García Egea, o els presidents gallec i andalús, Alberto Núñez Feijóo i Juanma Moreno, hagin reclamat a Casado que adopti una línia més moderada d'oposició de cara al pròxim curs polític i mostrat la seva disconformitat amb la línia dura de Cayetana. Concretament, de cara a la negociació d'uns possibles nous pressupostos que s'hauran de negociar amb el PSOE per intentar evitar una nova pujada d'impostos.

De fet, aquesta línia dura va arribar al seu punt àlgid quan l'encara portaveu parlamentària dels populars va titllar el pare del vicepresident espanyol, Pablo Iglesias, de terrorista en mig del ple del passat 27 de maig. En aquella ocasió, Álvarez de Toledo feia al·lusió al fet que el pare d'Iglesias formés part del Front Revolucionari Antifeixista i Patriota (FRAP).

Cayetana va ser una de les apostes personals de Casado de les últimes dues eleccions generals i la va col·locar com a líder a la llista del PP per Barcelona per remarcar la seva línia dura contra l'independentisme i seguir el model de Ciutadans. El resultat va ser més aviat desastrós i en les últimes eleccions el PP només va aconseguir dos diputats per Catalunya al Congrés.

Casado proposarà aquests canvis a la direcció del PP en una reunió de Junta Directiva Nacional que ha convocat aquest dilluns de cara a aquest pròxim dijous dia 20 d'agost.