L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha qualificat el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, de "tonto inútil". De la mateixa manera, l'exlíder del PP ha assegurat que "Sánchez té una cara d'inútil que no s'aguanta". Totes aquestes declaracions les ha fet en una entrevista al digital Expansión.

Aznar s'ha mostrat preocupat per la situació d'Espanya i ha indicat que el país es troba en una "situació molt perillosa", "fracturat i en retrocés polític, social i econòmic". L'expresident també ha deixat clar què és el PSOE per a ell: "Una simple plataforma de Podemos".

aznar bandera mascareta

L'expresident José María Aznar amb una mascareta amb la bandera espanyola 

"Un procés de destrucció"

A l'entrevista, Aznar carrega amb força contra el govern de Pedro Sánchez i indica que està impulsant "un procés de destrucció constitucional l'objectiu del qual és el canvi de règim". A més, afegeix que "el model constitucional està clarament en perill".

L'expresident ho té clar i explica que el govern espanyol pretén crear "un país subsidiat, populista, autoritari i amb una economia intervinguda". "El que està fent és deslegitimar la institució monàrquica per intentar substituir-la".

Encara sobre la monarquia espanyola, el polític de dretes ha assegurat que "sense monarquia no hi ha Constitució" i sense la Corona "no hi ha harmonia al conjunt de la societat".

"Una gran aliança"

Aznar aposta per crear "una gran aliança entre moderats i modernitzadors" la qual, segons ell, seria "una alternativa política decisiva". Aquesta proposta de l'expresident es deu al fet que no veu diferències entre els socialistes i Podemos i no respecta el president del govern espanyol: "Mirar a la cara de Pedro Sánchez és veure la cara d'un tonto inútil, amb moltes possibilitats de passar als manuals d'història per la seva profunda inutilitat". 

Les crítiques també s'han fet extensives a Ciutadans, que, segons Aznar, no té un rumb clar: "No sé què pretén exactament Ciutadans i no estic segur que ningú ho pugui entendre". "És un partit que està indefinit, afegeix incertesa i espero que l'electorat l'acabi corregint", ha conclòs.