Corbins (Segrià) s'ha proclamat nou territori "alliberat" de la República Catalana aquest dissabte, tal i com ho van fer a Sant Esteve de Palautordera (Vallés Oriental), Amer (la Selva), al juny, a Bàscara (Alt Empordà), a principis de maig, i Folgueroles (Osona), a finals d'agost. En aquesta acció de desobediència, la primera celebrada en terres de Ponent, desenes de manifestants independentistes s'han desplaçat fins al municipi, on han erigit un pas fronterer i han penjat un cartell al balcó de l'ajuntament assenyalant que la localitat està "alliberada" de l'Estat espanyol. Els manifestants s'han reunit en una jornada plena d'activitats en defensa de la independència de Catalunya, entre elles una cercavila amb gegants i grallers, una exposició amb fotografies de Lleida durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre del 2017 i un gran dinar popular.

Dinar d'"alliberament" de la República Catalana a Corbins
Dinar d'"alliberament" de la República Catalana a Corbins
Botifarrada Corbins independencia / Desobediència Civil Catalunya
Botifarrada celebrada a la localitat / Desobediència Civil Catalunya
Jornada Corbins independencia
Jornada Corbins independencia

Durant la jornada organitzada a la localitat del Segrià, propera a Lleida, també s'hi celebra un debat sobre el futur de l'independentisme amb la participació de la periodista lleidatana Anna Gómez, el membre de l'assemblea de representants del Consell Jordi Alsina, l'activista i represaliat Manel Riu Fillat i el creador de videojocs Xavier Climent. Al llarg del dia també tindran lloc diferents actuacions musicals, així com un sopar popular al Pavelló Municipal de Corbins. L'acte es tancarà amb l'actuació de diferents punxa discos en el marc del Concert de Correllengua. 

Programa de la jornada independentista a Corbins
Programa de la jornada independentista a Corbins

Des de la plataforma Desobediència Civil Catalunya, organitzadors d'aquestes accions, ja han anunciat el proper municipi que s'"alliberarà" de la República Catalana. Serà Girona el proper 1 d'octubre, la primera gran ciutat on citen al moviment independentista.

Aquestes accions, segons l'agrupació independentista, formen part d'un "període d'alliberament nacional on cada poble o ciutat es pugui autodeterminar adherint-se a la República Catalana" per tal de començar "un nou cicle cap a la sobirania territorial" i fer visible "l'ocupació espanyola i francesa" en territori català.