La Cinètika és un dels col·lectius afectats per l'últim escàndol amb la policia espanyola i ara ha convocat una manifestació contra l'espionatge amb policies infiltrats el 4 de febrer, arran que s'hagi enxampat un segon talp. La protesta serà a les 17.00 hores de dissabte a Jardinets de Gràcia i amb el lema "Espionatge sense escrúpols, solidaritat sense límits". Serà la segona mobilització per aquesta qüestió en una setmana, després que aquest dimecres ja tingués lloc una primera manifestació — en aquesta ocasió, a Sant Andreu.

Per a la protesta de dimecres, el col·lectiu ja va emetre un comunicat en el qual reiterava les crítiques a la policia espanyola: "Sabem que volen acoquinar-nos pel potencial transformador dels nostres discursos i de les nostres pràctiques". "Que ho tinguin clar, cap de les seves coercions frenarà el nostre desig de construir una realitat millor i més justa, aquí i ara", van afegir. També van assenyalar que la força de les autoritats es basa en "la violència repressiva, la mentida i la manipulació", mentre que la força dels moviments socials es troba "en allò compartit i en la solidaritat". "I és així com ens trobaran, més unidis i decididis que mai, amb il·lusió i alegria, i convençudis de què hem de continuar construint comunitats de suport mutu i de lluita", van expressar.

Una manifestació amb un miler de persones

I per acabar de convocar: "Trenquem l'atomització i l'aïllament que ens pretenen imposar, fem de les vulnerabilitats una força. Acompanyem-nos i confrontem la seva política de la por. Contra la violència policial i institucional. Contra l'estat i els seus mecanismes repressius. Contra el control dels moviments socials. En defensa de les nostres comunitats i de les nostres companyes". Així, la convocatòria va funcionar i es van ajuntar al voltant d'un miler de persones. La CGT, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Endavant, el Sindicat de Llogateres i Llogaters, casals populars... Molts moviments socials es van sumar a la manifestació d'aquest dimecres, que començava a les 18.30 hores davant de la Cinètika (a la rambla de Fabra i Puig, Sant Andreu). 

Recordem que la Cinètika és el col·lectiu on militava una de les noies enganyades amb l'últim policia infiltrat, de manera que ja va denunciar "l'abús i arbitrarietat" de la situació. Va ser aquest dimecres quan cinc de les activistes enganyades per l'home van presentar una querella per abusos sexuals, ja que el policia infiltrat va utilitzar les relacions sexoafectives amb les dones per introduir-se dins dels moviments. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va exigir "respostes urgents" a Fernando Grande-Marlaska per l'escàndol — alhora que els partits independentistes van instar el ministre a comparèixer.