Quan és diumenge i no hi ha una notícia clara i universal, els diaris acostumen a presumir de temes propis, sovint entrevistes en profunditat. No passa sempre, però de vegades, els temes propis no són gaire lluïts, i quan un el té molt millor que els altres, s’emporta el premi honorífic de Millor Portada del Dia. Aquest diumenge això passa clarament amb ‘El Mundo’, que combina una tristor i grisor genèrica a la resta de portades amb un tema dels que et fan centrar la vista i ignorar tota la resta. A la portada d’‘El Mundo’ la sempre periodísticament agraïda Cayetana Álvarez de Toledo es despatxa a gust amb el secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea. Ni més ni menys que l’acusa d’exercir “bullying”. Qui l’encerta l’endevina, Cayetana i set portades més.

El motiu de l’entrevista a Álvarez de Toledo, diputada rasa del PP per la circumscripció de Barcelona, és purament promocional, perquè acaba d’escriure un llibre intitulat ‘Políticamente indeseable’, però el seu contingut és per sucar-hi pa, malgrat que a l’entrevista no aparegui ni una sola pregunta sobre Catalunya. Tot és parlar de política interna del PP, dels difícils equilibris de poder, de les soterrades lluites entre sectors, de com se li fa la traveta a Isabel Díaz Ayuso i com són les relacions entre els polítics i periodistes. I com fan les persones generalment ben informades, fan veure que ho saben tot, reclamen transparència i que tothom doni la cara, però no donen cap nom. En el cas de Cayetana, però, sí que en dona un, i es queda a gust.

elmundo

De Teodoro García Egea, Álvarez de Toledo opina que “exerceix un comandament testosterònic”, considera que “perjudica Casado” i relata que amb ell va tenir una conversa amb un alt nivell “d’agressivitat, insensibilitat i irracionalitat”. La bomba final és que directament l’acusa d’assetjar els companys de partit. El literal exacte és aquest: “Va practicar el ‘mobbing’, el ‘bullying’ i l’assetjament impúdic a través dels seus alfils i els seus mitjans”.

abc

Després de llegir tot això, i a l’espera que Egea reaccioni davant unes declaracions que podrien ser matèria de querella, la resta del quiosc perd força interès. L’‘ABC’ ho aposta tot a un reportatge en primera línia del volcà de La Palma, ‘A 300 metres del rugit’, amb informació a peus del volcà africà, “un desert de cendres, prohibit a la població”. El viatge a la ‘zona prohibida’ pot tenir el seu interès, però tampoc sembla que sigui tan innovador després de setmanes parlant del mateix tema.

elpais

larazon

Per la seva banda, ‘El País’ dedica la portada a la salut mental amb el titular ‘Espanya, en terapia’, i ens explica que ‘Professionals de la salut mental comparteixen casos dels trastorns que més creixen. Des de l’inici de la pandèmia s'han prescrit el doble de psicofàrmacs', i ‘La Razón’ entrevista Laureano Molins, cap de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Clínic de Barcelona, que afirma que “Gràcies a la covid s’han detectat precoçment càncers de pulmó”.

lavanguardia

elpuntavui

ara.750

elperiodico cat.750

Pel que fa al quiosc català, també força varietat: ‘La COP26 tanca amb un feble acord per reduir l’ús de carbó’ a ‘La Vanguardia’; ‘Incondicionals’ sobre el manteniment d’actes de protesta independentista a ‘El Punt Avui’; ‘¿Hi ha perill de desabastiment?’ a l’‘Ara’ i ‘Acord de mínims’ sobre la cimera contra la crisi climàtica a ‘El Periòdico’.

 

Imatge principal: Teodoro García Egea i Cayetana Álvarez de Toledo, de costat al Congrés dels Diputats / ACN