Les crítiques de Vox al Papa han estat una constant en els últims mesos. Per molts, Francesc ha estat el papa dels ateus, d'aquelles persones no catòliques que veuen amb bons ulls les reformes que ha volgut fer des del Vaticà, cosa que no agrada gens al partit ultra, que el considera un pontífex esquerranós. També pel discurs de Francesc sobre la "descoberta d'Amèrica", que tant defensen des del partit de Santiago Abascal: el Papa va demanar "disculpes" de part de l'església als mexicans pels pecats que es van cometre durant la colonització, cosa que va caure com un plom als líders del partit, ja que el cap de l'Església catòlica tenia un discurs radicalment oposat al seu. Ara, qui s'ha encarregat de criticar-lo ha estat el líder del partit a Madrid i candidat a l'alcaldia, Javier Ortega Smith, al ple de l'ajuntament. 

Tot i que inicialment les crítiques anaven dirigides a l'alcalde de la ciutat, José Luis Martínez Almeida, l'ultradretà ha volgut recuperar un dels últims comentaris del Papa, quan en la visita que aquest i Isabel Díaz Ayuso van fer al Vaticà, Francesc es va referir al batlle com "l'hereu de la gran Manuela", en referència a l'exalcaldessa Carmena. Amb tot, Ortega Smith ha canviat de tema ràpidament i s'ha dedicat a criticar el pontífex per la seva visió "partidista" a l'hora de veure "unes víctimes" a l'Argentina. "Ho veu fins i tot el Papa, quan hi ha coses que fins i tot el Papa no veu perquè està ficat tot el dia al Vaticà. Hi ha coses de les quals no se n'assabenta i aquesta especialment..." ha deixat caure Ortega Smith. El portaveu de Vox ha recordat que el Papa és argentí i per tant, "sap d'on ve i el que feien a l'Argentina amb les víctimes d'un costat i l'altre". 

Retrets a Almeida, l'hereu de Carmena, segons Vox

Aquesta visió partidista que Ortega Smith atribueix al Papa, només li permetria veure a una part de les víctimes de l'Argentina. Així, l'ultra ha criticat que no hagi rebut al Vaticà víctimes dels Montoneros, una guerrilla peronista que va operar al país durant els anys setanta. Abans, la intervenció del líder de Vox s'havia centrat a criticar l'alcalde de la capital, amb qui ha mantingut una relació tortuosa durant aquesta legislatura, però que podrien estar condemnats a entendre's després de les eleccions del 28 de maig. A l'alcalde li ha etzibat que, evidentment, no li va fer gens de gràcia el comentari de Francesc sobre la seva predecessora, de qui en sembla tenir una molt bona consideració. 

Així, l'ultradretà ha parlat del Madrid de "Carmeida", una combinació entre l'anterior i l'actual batlle de la ciutat, ja que és l'hereu de Carmena per "designació papal". Aquest comentari ha fet riure Almeida, però Ortega Smith li ha retret que no li feia gràcia: "L'agenda de l'hereu de la gran Manuela és l'agenda de les coses que va permetre fer i no va fer, com treure Madrid Central, de les coses que inaugura i on estan fetes, com la Puerta del Sol, o els projectes que tiren endavant per iniciativa d'altres grups com la demolició del pont de Pedro Bosch". Després de la moció de censura, les relacions entre els dos partits no són les millors. Ayuso ja ha trencat amb Rocío Monasterio, ara Almeida espera a les eleccions per veure quines són les seves possibilitats.