La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, entre altres autoritats madrilenyes, han viatjat a la Ciutat del Vaticà per reunir-se amb el Papa Francesc. Un per un han anat saludant el pontífex mentre el cardenal madrileny Carlos Osoro els presentava. La primera a saludar-lo ha estat Ayuso, amb qui el Papa ha intercanviat una salutació formal, i a continuació, ha aparegut Almeida, i ha estat llavors quan s'ha produït un moment còmic. Mentre el màxim representant de l'Església catòlica encaixava la mà a l'alcalde madrileny l'ha definit com "el gran hereu de la gran Manuela", en referència a l'exalcaldessa madrilenya Manuela Carmena. 

La salutació no ha trigat a viralitzar-se a les xarxes, i mentre alguns han assenyalat l'ocurrència del Papa en mencionar una figura política totalment oposada a la de l'actual alcalde madrileny, altres han criticat al pontífex i l'han arribat a titllar de "comunista". Amb tot, Almeida no ha mostrat enuig pel comentari i ha rigut. En declaracions posteriors a l'audiència, que ha durat una mitja hora, ha afirmat que la trobada amb el Papa ha estat molt emocionant. "L'audiència d'avui serà un moment inesborrable", ha afirmat.

Ayuso, per la seva banda, ha explicat que Jorge Mario Bergoglio els ha demanat que "deixin de parlar tant del passat i de les guerres", afirmació amb la qual s'ha mostrat d'acord. La delegació madrilenya ha regalat al Papa un còdex facsímil sobre els miracles del sant Llaurador, patró dels madrilenys, una col·lecció de llibres editats sobre la seva vida per l'Any Sant, una medalla commemorativa i una ampolla amb aigua de la seva font. A més també li han entregat les samarretes dels quatre equips madrilenys de futbol de primera divisió signades per "tota la plantilla": la del Reial Madrid, l'Atlètic de Madrid, el Rayo Vallecano i el Getafe. Li han preguntat a Bergoglio si viatjarà a Madrid, i ha respost que "hi anirà aviat", però queda la incògnita de si es reunirà amb Almeida... o amb Carmena.