La indignació de l'oci nocturn per les declaracions del tinent Albert Batlle no té aturador. Avui, la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) també ha carregat contra Batlle per la seva proposta d'obrir l'oci nocturn abans i tancar-lo a la una de la matinada un cop passi la pandèmia.

En la línia del que ja va manifestar dissabte el gremi de discoteques de Barcelona, la patronal Fecasarm ha emès un comunicat, recollit per l'ACN, en el qual titlla de "desencertades i desafortunades" les declaracions del tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona i recorda que ara no és el millor moment per aquesta mena d'afirmacions perquè el sector es troba en una situació "molt delicada". A més, la patronal ha demanat reunir-se amb Batlle la setmana vinent i preveu demanar-li que es faci enrere en la proposta d'horaris.

"Preocupació" per Batlle 

El president de la Federació, David López, i el secretari general, Joaquim Boadas, s'han posat en contacte amb el consistori i han traslladat el "descontent" i "preocupació" del sector per les afirmacions fetes pel regidor. Han exposat que de l'oci nocturn en viuen milers de famílies i que constitueix "un dels principals atractius de la ciutat de Barcelona". Sense aquest, diuen, la ciutat seria "trista, fosca i insegura" i perdria "un gran nombre de visitants".

Per tot plegat, esperen poder reunir-se amb Batlle i expressar-li que tant la restauració nocturna com l'oci nocturn legal són sectors "essencials" per a Barcelona. Sense els locals, apunten, predominaran les festes clandestines i els botellons, que aporten "soroll, brutícia, inseguretat, mala imatge i desordres públics". A més, això "no genera llocs de treball ni paga impostos", afegeixen.

En paral·lel, la Fecasarm assegura que segueix centrada en la reobertura del sector de manera segura, amb un protocol de test previ i codi QR.

Batlle no entén l'oci nocturn

En una entrevista a RAC1 aquest dissabte, Batlle ha suggerit que, quan acabi la pandèmia, caldria estudiar si és convenient reduir l'horari de les activitats d'oci nocturn per tancar els locals a la 1 de la matinada i impedir que la nit sigui un "non stop" de festa.

"No sé per què els locals d'oci nocturn no poden obrir a partir de dos quarts de vuit o vuit menys quart de la tarda i fer que a la una es pugui acabar aquesta activitat", s'ha preguntat el tinent d'alcalde. 

Foto principal: l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el seu tinent Albert Batlle / ACN