Durant la matinada d'aquest dissabte, centenars de persones, majoritàriament turistes, s'han concentrat als carrers del Born de Barcelona i han fet 'botellón' sense mantenir les distàncies de seguretat ni fer ús de la mascareta. Amb aquesta situació, la Guàrdia Urbana va decidir desallotjar el passeig del Born al voltant de quarts de dues de la matinada, tot i que les persones que es trobaven aglomerades en aquesta zona es van dispersar pels carrers del voltant, segons explica l'ACN.

L'agència de notícies també detalla que, tot i que l'ajuntament de Barcelona va anunciar que ampliaria els dispositius de seguretat per evitar les concentracions nocturnes a les platges i carrers de la ciutat, almenys els reforços que hi havia al Born i a les platges eren similars als que hi havia hagut en nits anteriors.

També hi havia grups força nombrosos al Front Marítim, però en aquest cas els concentrats estaven molt més dispersats i espaiats. Tot això s'ha produït en la primera nit en què l'oci nocturn ha hagut de tancar de nou. De fet, ha de mantenir els seus espais interiors clausurats durant 15 dies, malgrat que els exteriors sí que estan permesos fins a les tres de la matinada.

Batlle defensa que els dispositius funcionen

El tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha valorat en una entrevista a l'ACN que els dispositius de seguretat per evitar concentracions i 'botellons' als carrers "funcionen", tot i que ha reconegut la seva "preocupació" per les massificacions que es produeixen en algunes places i barris. En aquesta línia, ha expressat que "ens hi juguem molt" davant el risc que els contagis encara pugin més i que, "si hi ha abusos", hi haurà sancions per als concentrats.

Batlle sosté que la presència d'agents "s'ha incrementat" i ha descartat el tancament de les platges perquè són "elements de descompressió" i eviten concentracions en altres espais més congestionats. El tinent de Seguretat de Barcelona veu molt "preocupant" la concentració que pugui haver a zones com el Born, la plaça dels Àngels o les places de Gràcia.

En relació amb festivals massius com pot ser el cas del Cruïlla, Albert Batlle assegura que se celebren en unes "condicions sanitàries molt estrictes", però alhora li preocupa "que no es prenguin les mesures que s'han de prendre". En aquesta línia, avisa que cal ser "molt prudents" i que si hi ha algun rebrot "important", es prendran "mesures".

Finalment, respecte a les festes majors, Batlle confirma "ara com ara" la celebració d'aquests esdeveniments als barris de Barcelona, amb les mesures sanitàries que corresponguin. El tinent de Seguretat ha recordat que el comitè tècnic del Procicat es reuneix setmanalment i que, fins ara, està avalant la celebració de les festes majors.

 

Imatge principal: Concentració al Born d'una multitud de persones sense mascareta fent 'botellón' en la matinada del 10 de juliol. ACN.