Indignació del gremi de l'oci nocturn, un dels sectors més afectats per la pandèmia, per l'Ajuntament d'Ada Colau. Aquesta vegada, tant el Gremi de Discoteques de Barcelona i Província com la patronal Federació de Locals d'Oci Nocturn (FECALON) han demanat al tinent d'alcaldia de Seguretat de la capital catalana, Albert Batlle, que rectifiqui o dimiteixi després d'haver apostat pel tancament de l'oci nocturn a la 1 de la matinada un cop passi la pandèmia. Batlle ha fet una reflexió general sobre l'horari d'aquest tipus d'establiments i ha defensat avançar-ne l'obertura i el tancament.

Tancar l'oci a la una de la matinada

En una entrevista a RAC1 aquest dissabte, Batlle ha suggerit que, quan acabi la pandèmia, caldria estudiar si és convenient reduir l'horari de les activitats d'oci nocturn per tancar els locals a la 1 de la matinada i impedir que la nit sigui un "non stop" de festa.

Batlle ha continuat: "No sé per què hem de tenir la ciutat amb activitat fins a les tres o les quatre de la matinada", "soc partidari d'avançar la finalització de l'activitat nocturna. Per moltes raons, començant pel dret al descans de la immensa majoria dels ciutadans, que no surten de nit".

No content amb això, Batlle ha confessat que "penso que la gent es pot divertir molt i fer-ho en uns horaris compatibles amb el descans del conjunt de la població", ha afegit. 

D'altra banda, i havent-se posicionat clarament la seva posició sobre el gremi de l'oci nocturn, Batlle ha expressat, de manera bastant contradictòria, la seva preocupació davant la possibilitat que, amb la reinstauració del toc de queda a Barcelona, "es traslladi part de l'activitat nocturna des de l'espai públic a l'interior dels habitatges". 

Batlle no entén l'oci nocturn

"No sé per què els locals d'oci nocturn no poden obrir a partir de dos quarts de vuit o vuit menys quart de la tarda i fer que a la una es pugui acabar aquesta activitat", s'ha preguntat el tinent d'alcalde. 

Després d'aquestes afirmacions, FECALON ha emès un comunicat en el qual expressa la seva "indignació pels comentaris" de Batlle, a qui demanen una "rectificació pública". Si la mateixa no es produeix, "el sector empresarial de l'oci nocturn sol·licitarà la seva dimissió immediata", puntualitza la nota. La patronal destaca que "no hi ha cap treball ni estudi que avali la solució dels problemes de convivència amb mantenir restriccions horàries sobre el sector empresarial més perjudicat de la pandèmia".

FECALON agrega que Batlle no té competències sobre l'horari de l'oci nocturn, que pertanyen a la Generalitat. 

"Indignant i intolerable"

Per la seva banda, el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona i Província, Ramon Mas, considera "indignant i intolerable" que Batlle faci aquestes declaracions quan el sector fa 16 mesos que es troben pràcticament tancats. "No té potestat, no és ningú per dir això, no pot jugar amb les nostres llibertats empresarials ni amb la llibertat individual de les persones", ha dit.

Després de recordar que Barcelona és la ciutat més turística de l'Estat espanyol, ha considerat que les reflexions de Batlle estan "fora de lloc" i són una "falta de respecte absolut" en un moment tan complicat per al sector. "Exigim una rectificació pública o amb el sector o que presenti la dimissió", ha insistit.

 

Foto principal: el tinent d'alcalde Albert Batlle / ACN