La consellera de Junts, Gemma Geis, titular del Departament de Recerca i Universitat, es farà càrrec provisionalment de la conselleria de Polítiques Digitals i Territori, després del cessament de Jordi Puigneró dimecres passat. D’aquesta manera s’evitarà que quedin bloquejats acords i tràmits que necessiten la firma del responsable d’aquesta àrea.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, té previst signar aquest dilluns l’ordre que atorga a Gemma Geis provisionalment la conselleria de Polítiques Digital i Territori, tal com preveu la Llei de la Presidència de la Generalitat que estipula que en cas que quedi vacant una cadira del Govern, serà el president qui encarregui el despatx ordinari a un altre conseller.

Pendents del nomenament definitiu

L'encàrrec de despatx a Gemma Geis, a l’espera que es nomeni la persona que substituirà Jordi Puigneró, respon, segons explica RAC-1 citant fonts del Govern, a la necessitat d’evitar que quedin en un calaix temes en els quals la firma del conseller és imprescindible. Gemma Geis no haurà de despatxar cap acord del Departament a la reunió del Consell Executiu que ha de celebrar-se aquest dimarts.

La substitució de Jordi Puigneró és en mans de Junts per Catalunya. El president Pere Aragonès, en comunicar el cessament de Puigneró com a vicepresident i conseller, va demanar a Junts que proposes la persona per a substituir-lo, una persona que “ajudi a refer les confiances que en aquests moments estan en qüestió”. Lluny d’això, Junts va reclamar la restitució de Jordi Puigneró, una proposta que va ser rebutjada de ple per Aragonès. La restitució del que va ser vicepresident fins dimecres passat era una de les reclamacions de Junts a Aragonès per seguir al Govern fins a aquest diumenge a la nit. En un gir en les negociacions, la formació que lideren Jordi Turull i Laura Borràs han retirat l'exigència de restituir el vicepresident. Així ho ha confirmat en una entrevista a RAC1 el mateix Puigneró, que ha destacat que en cap moment volia convertir-se en un escull per a la continuïtat de Junts a l'executiu català.