En mig de l’augment de les peticions de vot per correu de cara a les eleccions al Parlament del 14 de febrer, el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha donat a conèixer aquest divendres que ja ha exercit el seu dret a vot.

En un tuit, Solé, ha afirmat que acaba de votar per correu i que aquest és un mètode “fàcil, ràpid i segur”.

 

 

El conseller ha afegit que amb dades de dijous, “s'han fet 270.000 sol·licituds i ja han votat 101.424 persones, el doble que fa tres anys”.

El doble de vots per correu

L’augment del vot per correu, que ha arribat ja al doble que en les eleccions de 21 de desembre del 2017, s’explica per la situació generada per la pandèmia del coronavirus, degut a la inseguretat que genera entre molts ciutadans el fet d'haver-se de desplaçar fins al col·legi electoral. Tot això ha portat Correus a reforçar el seu desplegament de personal i ampliar horaris per poder absorbir la demanda.

A tot això se suma la situació que es pot viure en la constitució de les meses electorals a l’inici de la votació, ja que s’han presentat més de 20.000 al·legacions per no formar-ne part i aquest divendres mateix s’ha establert que els membres suplents podran cobrir places vacants d’altres meses que no siguin la que els corresponia, encara que siguin suplents d'un altre col·legi electoral o fins i tot d'un altre municipi. Els membres de les meses poden presentar les al·legacions fins a la setmana que ve, cosa que vol dir que la xifra encara pot augmentar, i fins a la vigília de les eleccions s'estaran resolent les excuses que s'han presentat. 

Els candidats faran vot presencial

Amb tot, els principals candidats tenen previst exercir el vot de manera presencial, com una manera de transmetre seguretat al procés electoral.

albiol vot correu

L'alcalde de Badalona fa cua per votar per correu / Ajuntament de Badalona

En canvi, altres polítics, com l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, s’ha sumat al conseller Solé i ha preferit tramitar el vot per correu.

 

Imatge principal: Bernat Solé vota per correu / @bernatsole