Des d'aquest dilluns, totes les oficines de Correus han ampliat el seu horari i, fins al pròxim dijous, obriran també a la tarda per facilitar el vot per correu en les eleccions catalanes del 14 de febrer. En concret, oferiran els seus serveis de 16:30 a 19:45 hores. 

A Catalunya hi ha cent oficines que habitualment obren a la tarda, però en el marc de la campanya electoral s'hi sumaran totes aquelles que no tenen horari vespertí, segons ha informat Correus.

Correus carters missatgeria carta cartes - Sergi AlcàzarUna oficina de Correus a Barcelona / Sergi Alcàzar

Altres mesures

Aquesta iniciativa reforça la ja presa anteriorment que ampliava l'horari a totes les oficines, amb un avançament de l'obertura i extensió de l'horari de tancament. Així mateix, 102 oficines obren els dissabtes (de 09:00 a 14:00 hores) i tots els festius locals des del 25 de gener fins a la finalització del procés electoral.

A més, el passat 25 de gener, Correus també va anunciar que contractava un total de 965 persones per reforçar el servei de cara a les eleccions del 14-F. De fet, per cobrir aquest procés electoral ha contractat fins a 1.500 persones.

Esperes a l'exterior

En els darrers dies, nombroses oficines de Correus han registrat enormes cues de persones que han optat per aquesta modalitat de vot. Des de l'empresa, han assenyalat que les esperes a l'exterior es deuen "a les mesures de seguretat anti-Covid dictades per les autoritats sanitàries que limiten considerablement els aforaments en espais tancats".

Amb tot, Correus ha exposat que ha engegat una sèrie d'accions i mesures per agilitar els tràmits del vot per correu.

"S'ha procedit a obrir totes i cadascuna de les finestretes disponibles i fins i tot s'estan habilitant finestretes exclusives per a eleccions i, quan l'afluència ho requereix, s'instal·len al vestíbul taules addicionals específicament destinades a gestionar el vot per correu", ha detallat Correus, que recomana l'ús del sistema de cita prèvia que ja funciona a 89 oficines de Catalunya.