Falten pocs dies per la Diada i el Consell per la República ha fet un crida a participar en l'11-S, a més de l'1-O. El Consell ha elaborat un vídeo per fer aquesta crida a la participació que ja ha començat a difondre per les seves xarxes socials, el qual conclou amb el missatge: "Ens veiem l'11-S i l'1-O a Barcelona". 

Un avi i una neta entren en una escola. Així comença el vídeo que ha publicat el Consell per la República el qual té lloc en una escola que va acollir urnes durant el referèndum de 2017. La neta no recorda perquè van assistir a l'escola un cap de setmana de fa cinc anys i l'avi li recorda. A través de les seves paraules es fa la crida a participar en les mobilitzacions de l'11-S i l'1-O. "Volem que puguis viure en un món millor. Per això hi hem de seguir anant. L'11 de setembre, l'1 d'octubre, fins que siguem lliures", afirma el protagonista. 

Tensions al voltant de l'11-S

La crida a la participació del Consell arriba pocs dies abans d'un 11-S envoltant de polèmica per la participació (o no) dels membres del Govern de la Generalitat a la manifestació convocada per l'ANC a Barcelona. Fa dies que el president Pere Aragonès ja va anunciar que ell no hi participaria, ja que considera que va en contra de l'Executiu que presideix, idea en qui ha insistit aquest dimecres. Juntament amb Aragonès, altres membres d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) han optat per no anar a la manifestació. En canvi, altres figures públiques del partit sí que han manifestat la seva voluntat de participar-hi, entenent que la convocatòria d'enguany pot resultar excloent, com és el cas de Carme Forcadell

La polseguera per la convocatòria ha tensat de nou les relacions en el si de l'Executiu. El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, va defensar el passat dimarts des de Brussel·les la mobilització independentista fins a aconseguir la independència. "Com a vicepresident, seré a la manifestació que es farà el dia 11 de setembre. Però mentre hi hagi exiliats, mentre hi hagi represaliats, espoli fiscal, recentralització i injustícies, sempre seré a les manifestacions de la Diada", va sentenciar. 

"Tornem-hi per vèncer" 

Al marge de qui acabi participant o no, sota el lema "Tornem-hi per vèncer: independència", l'Assemblea ha organitzat la mobilització d'aquest 2022, de la qual ja se saben molts detalls. La manifestació començarà a Barcelona a les 17:14 hores. La marxa començarà a l'Avinguda Paral·lel, prop de Plaça Espanya, i es dirigirà a Colom, per seguir fins a Estació de França per l'avinguda del Marquès de l'Argentera. Serà allà on tindrà lloc l'acte polític.