La participació de diversos membres d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la manifestació de la Diada aixeca un gran interès després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciés que no hi participaria. Per la seva banda, aquest dimarts, Carme Forcadell ha afirmat que ella sí que participarà en la marxa el pròxim diumenge. Tot i que alguns membres d'ERC s'han distanciat de la convocatòria afirmant que es tracta d'una convocatòria excloent, Forcadell ha assegurat que hi participarà com "expresidenta de l’Assemblea i com a militant d'Esquerra". Tanmateix, ha reconegut a RAC1: "puc entendre que algunes persones se sentin excloses d’aquesta manifestació, però jo no". 

Forcadell ha afirmat que no comparteix al 100 % el manifest de l'ANC sobre la Diada, però li ha tret ferro remarcant que també comparteix totalment els programes d'alguns partits. "És un manifest que va en contra dels partits polítics i del Govern", ha assegurat i ha afegit: "També entenc que és la funció de l'Assemblea: mobilitzar la gent i pressionar els partits polítics i el govern". Forcadell ha remarcat que considera que aquesta ha de seguir sent la funció de l'ANC. 

Sobre les discrepàncies entre les entitats i els partits independentistes, ha recordat que són comuns i ha posat d'exemple les discrepàncies que es donaven en el si de la coalició de Junts pel Sí. També s'ha mostrat comprensiva amb les darreres declaracions del líder d'ERC, Oriol Junqueras, qui ha titllat la manifestació de la Diada d'enguany d'excloent. "Va en contra de molts independentistes i de l'independentisme majoritari del país", ha afirmat Junqueras. Forcadell ha insistit a dir que entén aquest sentiment, però no és el seu cas. 

El record del 6 i el 7 de setembre

En l'entrevista a RAC1, Carme Forcadell ha recordat els plens del 6 i el 7 de setembre de l'any 2017, els quals van ser fonamentals per al desenvolupament de l'1 d'Octubre, aprofitant que es compleixen cinc anys. Forcadell ha estat ferma afirmant que ho tornaria a fer, però ha matisat que probablement seria diferent, millor: "Les coses sempre es poden millorar". 

El mal record del caos d'aquell dia s'ha barrejat amb la soledat que ha reconegut que va sentir. Un sentiment que justifica, ja que ha remarcat que quan estàs al càrrec i has de prendre decisions t'acabes sentint sol. "Uns dels dies més difícils de la meva vida", ha reconegut. Malgrat les dificultats, ha defensat el seu paper aquells dies i ha reivindicat la defensa que es va fer dels drets dels diputats.