És el tema del dia, i potser de la setmana. El col·lapse que ha viscut el lloc web que havia de gestionar els ajuts del Govern per als autònoms ja ha arribat al Parlament. La portaveu adjunta del grup de Catalunya En Comú Podem, Susana Segovia, ha carregat contra l'Executiu català i ha qualificat el sistema de "fracàs".

"Clarament és un fracàs. El sistema està mal pensat, mal dissenyat i mal implementat. Tothom sabia que només hi havien ajuts per a 10.000 persones tot i que ho podien demanar fins a 500.000", ha dit en roda de premsa des del Parlament aquest dimarts.

Per a Segovia, una primera solució hagués passat per donar els ajuts mitjançant "un sorteig o la priorització, no aquest sistema que provoca competitivitat i desesperació entre la gent". Per altra banda, la dirigent dels comuns ha reclamat que la Generalitat posi a disposició una nova partida d'ajuts i ha recordat que el Govern ja ha rebut 1.300 milions d'euros del fons covid de l'Estat.

Més en clau política, Segovia ha criticat que diferents consellers s'estiguin culpant del caos i ha reclamat la compareixença dels tres responsables dels departaments implicats: el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, i el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró.

Els privilegis dels expresidents

Per altra banda, Segovia ha informat que JxCat, ERC i el PSC han impedit "per tercera vegada" una iniciativa del seu grup per portar al pròxim ple un debat sobre l'estatus i els privilegis dels expresidents de la Generalitat. Ha detallat que ells proposen prohibir que els expresidents puguin accedir a formar part de consells d'administració d'empreses que cotitzin en borsa i que les oficines d'expresidents "no es puguin fer servir per activitats privades". Segovia ha criticat que "JxCat, ERC i el PSC tenen por que es debati sobre aquest tema".

Preguntada sobre les pròximes eleccions catalanes previstes pel 14 de febrer del 2021, Segovia s'ha mostrat partidària de mecanismes com el vot per correu. "Als Estats Units hem vist com milions de persones han optat per aquest mecanisme", ha conclòs.