Les ajudes de 2.000 euros als autònoms que atorga la Generalitat per fer front a l'impacte de la Covid-19 ja s'han esgotat en poc més de 24 hores, segons fonts dels Departaments de Treball i Polítiques Digitals i Administració Pública.

Han estat dos dies, però, marcats pel mal funcionament de la pàgina web i les queixes entre les persones que aspiraven a rebre la prestació. Aquest dilluns la pàgina ja es va col·lapsar pel gran volum de peticions, i aquest matí, només de nou a deu del matí, s'han rebut 406.000 sol·licituds, però moltes no s'han pogut validar.

La dotació total de la Generalitat és de 20 milions d'euros; per tant, la previsió era que els 2.000 euros d'ajuda arribessin a 10.000 persones per ordre cronològic.

Quan es farà efectiu el pagament?

El pagament es farà efectiu en les properes setmanes després que aquest matí s'arribés a les 10.000 sol·licituds presentades. Els 20 milions d’euros d’aquest ajut d’urgència s’afegeixen als ajuts de 7,5 milions d’euros aprovats el passat mes de març, que van beneficiar 8.869 autònoms.

Aquest any es destinaran 62,6 milions d'euros als autònoms en diferents actuacions, com ara ajuts directes i programes de formació i assessorament.

El col·lapse de la web

La convocatòria dels ajuts als autònoms ha causat el col·lapse de la web per la gran quantitat de peticions rebudes. A mode d'exemple, en els primers 40 minuts del segon dia amb la web habilitada s'han rebut més de 300.000 intents de registre.

Fonts del Departament que encapçala Jordi Puigneró asseguren que les bases dels ajuts dissenyats per la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies són la causa darrere els problemes que s'estan registrant, ja que és un ajut per concurrència no competitiva dirigit a un col·lectiu que està en grans dificultats econòmiques, cosa que provoca una allau de sol·licituds que col·lapsen el sistema informàtic.

Conseller de polítiques digitals, Jordi Puigneró. Foto: Europa Press
Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals / EP

Polítiques Digitals defensa que ja va avisar amb anterioritat el seus companys de Treball que "no era la millor manera" de distribuir l'ajut per al col·lectiu dels treballadors per compte propi.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat