Els comuns no han vist amb bons ulls que el Govern hagi destituït el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i han lligat la decisió amb la "incomoditat" que senten tant ERC om Junts amb el que havia estat fins ahir el màxim responsable de la policia catalana. Per aquest motiu, en una roda de premsa celebrada aquest dimarts, el portaveu d'En Comú Podem, David Cid, ha demanat al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que comparegui al Parlament.

"La seva destitució respon a la incomoditat que tenen ERC i Junts amb ell i no a l'organització que necessita el cos", ha etzibat i ha valorat com excuses els motius que va donar ahir el mateix conseller Elena sobre una suposada feminització i rejuvenització del cos. "Ni el substitut és una dona ni hi ha gaire diferència d'edat entre els dos", ha apuntat.

Preguntat més a fons sobre a què pot obeir el seu cessament, Cid no ha volgut donar més detalls i ha desafiat Elena que "si no és així i hi ha altres motius, que doni explicacions, que a més creiem que les hauria de voler donar de motu proprio".

Estirada d'orelles al Govern per la covid

Per altra banda, Cid també ha criticat el Govern per les restriccions de la covid-19 perquè, al seu parer, "ha tornat a arribar tard amb la sisena onada, com ja li va passar amb la cinquena". Cid ha recordat que a principis de desembre el seu grup ja va advertir el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que calia reforçar l'atenció primària, mantenir la capacitat de rastreig i estudiar mesures amb temps per aplicar de cara al pont de principis de mes i el Nadal. "Aquest Govern torna a entrebancar-se amb la mateixa pedra", ha lamentat.

 

En aquest sentit, Cid ha instat l'Executiu de Pere Aragonès a fomentar i aplicar el teletreball, recuperar la capacitat de rastreig, un operatiu especial per al Nadal basat en distribució de tests d'antígens gratuïts, "posar tots els esforços en la vacunació" i "concretar les ajudes als sectors afectats". També ha anunciat que faran costat Aragonès amb la seva petició perquè els pressupostos espanyols incloguin un fons covid però ha afegit que aquests hauran de servir per reforçar l'atenció primària.

Preguntat sobre el toc de queda, Cid ha dit que és l'última de les mesures que s'hauria d'aplicar perquè suposa una retallada de drets fonamentals però ha aclarit que no volen entrar a debatre quines mesures concretes calen. Ha volgut emfatitzar, doncs, que el que creuen que és important és que el Govern ha arribat tard.

Per últim, Cid ha informat que reimpulsaran la seva proposta de crear una comissió d'investigació perquè surtin a la llum els abusos sexuals comesos en el marc de l'església catòlica.

 

Imatge principal: el portaveu d'En Comú Podem al Parlament, David Cid / Foto: ACN