Catalunya viurà tot un seguit de mobilitzacions aquest dissabte per motiu de la Diada 2021. Unes manifestacions amb prou simbolisme que requereixen una vestimenta i d'uns complements concrets complir l'objectiu que s'han fixat les diferents entitats organitzadores. En el cas de l'ANC, l'objectiu és reprendre el moviment després d'un any complicat.

Qui encara no sàpiga que cal portar a les mobilitzacions, Lluís Llach ha informat de tot el que s'ha comprat i de què portarà a les manifestacions. En un missatge a les xarxes socials, el cantautor ha compartit la manera en què celebrarà demà la Diada 2021.

TUIT lluis llach diada

Llach s'ha "comprat la samarreta per ajudar a finançar l'ANC", una peça de roba amb la consigna de la jornada: "Lluitem i guanyem la independència". A la samarreta també s'hi veu un puny tancat amb una estelada a la mà, el grafisme fet servir per la Diada d'enguany.

"He preparat una mascareta del Consell per la República", ha assenyalat el cantautor. Un Consell per la República que arriba en un moment de tensió, després que Clara Ponsatí l'hagi abandonat de manera molt crítica. Davant la marxa de l'exconsellera, el president Carles Puigdemont va dedicar-li unes paraules: "Tu, que sempre has marcat el ritme, la intensitat i la direcció d'aquest procés, no deixis de fer-ho ara. Si no hi ha camí, el construirem".

La manifestació de l'Assemblea

Més enllà d'aquest marxandatge, Llach portarà "les sabates de sempre". Així farà "via cap a la manifestació, perquè els independentistes hem de saber quan és més necessari que mai". "Demà ho és. Ens hi trobem", ha conclòs.

Amb aquest missatge, el cantautor ha donat a entendre que assistirà a la manifestació de l'Assemblea, que començarà a les 17.15 h a la plaça Urquinaona. Està previst que s'arribi davant del Parc de la Ciutadella a les 18.30 h, on a continuació es farà l'acte polític, just davant de l'Estació de França. Aquest punt serà l’epicentre de la Diada d’enguany i és on tindran lloc els discursos polítics per part de representants de l'ANC, Òmnium i l’Associació de Municipis per la Independència. L'acte finalitzarà a les 19.30 h.

mapa anc

Mapa del recorregut de la manifestació de l'Assemblea / ANC

Més enllà d'aquesta manifestació, n'hi ha algunes altres més. Per una banda, Arran ha convocat una mobilització a les 11.00 h al carrer de la Ribera de Barcelona. També hi haurà una manifestació per la llibertat de Pablo Hasél a les 13.00 h al passeig del Born de Barcelona.

A les 16.00 h està prevista la convocatòria dels CDR als Jardinets de Gràcia, lloc habitual de convocatòria d'aquests grups. També és destacable la manifestació de l'esquerra independentista, a la plaça Urquinaona, que començarà a les 18.30 h i acabarà a la plaça Comercial una hora després.

 

Imatge principal: El cantautor Lluís Llach / ACN