El rei Joan Carles ha estat operat amb èxit després de ser-li implantats tres 'bypass' aortocoronaris, i la intervenció ha transcorregut "sense incidències", segons el comunicat mèdic emès per l'Hospital Universitari Quirón a Pozuelo de Alarcón (Madrid).

El monarca es troba a la Unitat de Cures Intensives i el pròxim comunicat mèdic es facilitarà aquest diumenge a les 12 del migdia. Joan Carles I, de 81 anys, va ingressar ahir a les deu de la nit a la clínica on va comentar amb optimisme als periodistes que "el veurien a la sortida".

L'operació s'ha iniciat aquest matí i ha durat fins a les tres de la tarda. Al migdia han arribat a l'hospital el rei Felip VI i la reina Sofia, on esperaran el final de la intervenció i la informació dels metges dels detalls de l'estat de salut del rei emèrit.

La intervenció quirúrgica a la qual s'ha sotmès el rei Joan Carles va ser programada després de la seva última revisió mèdica anual, realitzada els passats 11 i 12 de juny. En aquest temps, el monarca ha continuat fent vida normal, fins i tot participant en competicions de vela a l'estranger.

rei felip hospital reina sofia quiron madrid europa press

Felip VI saludant a la premsa davant l'Hospital Quirón de Pozuelo de Alarcón. / Europa Press

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha celebrat a través d'un missatge al seu compte de Twitter, que l'operació de Joan Carles I s'hagi desenvolupat "segons el previst" i ha traslladat "al seu fill, Felip VI, i a tota la Família Reial", el seu desig i el dels membres del govern espanyol en funcions, "una ràpida i adequada recuperació després d'aquesta intervenció quirúrgica".