S'eviten. O, almenys, la reina Sofia ho ha intentat. Mentre que Felip VI va acordar fa pocs dies reunir-se a Madrid amb el seu pare Joan Carles I en un context en què el rei emèrit visitarà Espanya aquest cap de setmana, amb qui semblava que no s'anava a retrobar era amb la reina Sofia. El Palau de la Zarzuela ha anunciat aquest dimecres que Sofia ha viatjat "a títol privat" als Estats Units per participar en les activitats organitzades aquest cap de setmana pel Queen Sofia Spanish Institute, situat a Miami, amb motiu del cinquè centenari de la primera volta al món que van fer Fernando de Magallanes i Juan Sebastián Elcano. L'entorn del rei Joan Carles I apuntava que l'exmonarca vindria aquest dijous o divendres a Sanxenxo i hi havia la possibilitat que anés en algun moment a la capital de l'Estat per trobar-se amb el seu fill Felip VI. Al llarg del dimecres, s'ha confirmat que l'emèrit arribarà aquest dijous a Espanya i que la seva visita s'allargarà fins al dilluns 23 de maig, quan es reunirà amb Felip VI, la reina Sofia i "més membres de la seva família al Palau de la Zarzuela".

El primer acte que tindrà lloc al Queen Sofia Institute és aquest mateix dimecres. Acullen una taula rodona sobre els 500 anys de l'expedició de Magallanes i Elcano. Un altre dels esdeveniments serà el divendres, quan es presentarà el Diccionari Biogràfic Electrònic de la Reial Acadèmia d'Història d'Espanya. Zarzuela assenyala que la reina Sofia té previst tornar a Madrid el diumenge. Des que el rei emèrit va marxar als Emirats Àrabs Units el mes d'agost de 2020, Sofia no ha anat a visitar-lo en cap moment. En canvi, dels fills, sí que hi han anat les infantes Elena i Cristina.

Preparen una "gran rebuda" al rei Joan Carles I

L'expectació pel retorn —per uns dies— del rei emèrit Joan Carles I és molt alta. A Sanxenxo, preparen una "gran rebuda" al Reial Club Nàutic per al divendres, segons explica El Mundo. El mitjà apunta que la Junta Directiva del club està organitzant una benvinguda oficial i que ha convidat a tots els socis a una visita a les instal·lacions, que comptarà amb la presència de l'exmonarca. Sobre l'arribada del rei, es produirà aquest mateix dijous i passarà la nit a Sanxenxo. S'allotjarà, a priori, a casa de Pedro Campos, que és el president del Reial Club Nàutic. De fet, en les visites que feia a Sanxenxo, sovint s'allotjava en aquest habitatge. Les seves últimes setmanes a l'Estat les va passar en aquest domicili.

Altres actes que es preveuen en l'agenda de Joan Carles I són les tradicionals regates de vela. Aquest cap de setmana, es disputa el trofeu InterRías a Pontevedra i no es descarta que hi participi, però tot dependrà de les condicions meteorològiques. Si aquestes són favorables, és probable que ho faci, afirma El Mundo; però si no és el cas, no ho farà perquè "porta gairebé tres anys sense pujar a un vaixell" i està "desentrenat". En canvi, on sí que s'espera la seva participació és al Campionat del Món que tindrà lloc el mes de juny a Sanxenxo.