L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat que el socialista Salvador Illa i el republicà Pere Aragonès deixin d'actuar "com nens", parlin per buscar un acord que permeti conformar un nou Govern i, amb això, impedeixin una nova convocatòria electoral. "Si un acord és bo a Barcelona i es pot fer a l'Estat, no entenc que ERC i PSC no es truquin", ha declarat. 

En una entrevista a El Suplement, de Catalunya Ràdio, l'alcaldessa ha parlat de la possible convocatòria d'eleccions com a "una ofensa a la ciutadania" i ha apostat per una aliança entre ERC, els comuns i el PSC a la Generalitat. En aquest sentit, ha explicat que les converses amb els Jéssica Albiach s'han interromput perquè "és el senyor Aragonès qui ha d'aclarir-se i dir-nos el que vol".

Colau ha recordat que, després de les eleccions del 14 de febrer, Aragonès va optar per negociar amb Junts per Catalunya una fórmula de govern "que havia fracassat en els últims temps" i que havia conduït "a un govern bloquejat", en el qual "l'únic eix en comú era l'agenda independentista".

Rebutja un Govern amb Junts

"Això ens exclou", ha asseverat Colau sobre la participació d'En Comú en un Govern de coalició amb Junts, ERC i CUP. "Amb Junts al Govern són moltes les diferències de model", ha postil·lat.

Ha assegurat que "si el senyor Aragonès ofereix una alternativa que passi per no governar amb Junts", els comuns estaran i ajudaran en tot el que puguin. 

 

 

Fragment de l'entrevista a Ada Colau a El Supement  / Catalunya Ràdio

Apostar per una "agenda social"


Colau considera que en aquests moments "necessitem una nova etapa de diàleg, que evidentment passa per la desjudicialització i els indults, però també per una agenda social, de reactivació econòmica, per una lluita contra el canvi climàtic immediata ...".

En aquest sentit, considera que "Junts en el Govern ha fracassat". "Forma part del passat. Forma part del problema i no de la solució", ha continuat. 

Demana el pacte amb Illa


L'alcaldessa ha incidit que el PSC i ERC "estan fent molts pactes" tant a Madrid com a Catalunya i que és una possibilitat que haurien de plantejar-se els republicans. "Van quedar primers a les eleccions", ha recordat. 

La convocatòria d'eleccions, intolerable

"L'única línia vermella, i seria intolerable, seria que es convoquessin eleccions. Seria una ofensa a la ciutadania, que no s'ho mereix", ha agregat.
 

Colau dona suport a Palestina

En l'entrevista, Colau ha expressat també el seu suport al poble palestí pels atacs d'Israel i ha demanat a Espanya i a la Unió Europea que siguin més "proactius" per frenar "l'atac salvatge i inhumà" a Gaza.

També ha demanat que es digui "amb contundència" que "Israel fa massa temps que està incomplint la legislació internacional".

 

Imatge principal, l'alcaldessa Ada Colau durant l'entrevista a El Suplement / Catalunya Ràdio