El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha reiterat la intenció del seu partit d'arribar a un pacte de legislatura amb ERC: "No deixarem de treballar perquè l'acord arribi", ha indicat durant una intervenció en el consell nacional de Demòcrates, la formació democristiana de Toni Castellà.

Sànchez ha recordat que ERC, Junts i CUP es van comprometre a evitar la repetició electoral a Catalunya i ha afegit: "Volem un acord i sabem que l'acord és possible".

Ha assegurat que Junts compleix els seus compromisos i que aquests passen perquè Catalunya "tingui un Govern independentista, tal com van voler els ciutadans el 14 de febrer".

Per la seva banda, el portaveu de Demòcrates, Toni Castellà, ha reclamat "generositat" a ERC, i li ha demanat que també cedeixi, com ja han fet Junts i la CUP acceptant la taula de diàleg. "En aquest acord, la CUP i Junts han estat flexibles i han cedit una part. Ara toca a ERC ser flexible i generosa", ha manifestat. "No dubto de les queixes d'ERC de com ha anat el procés de negociació, però no podem malbaratar i engegar a orris el resultat del 52% per una rebequeria per com s'ha negociat", ha insistit Castellà, que ha recordat que queden 10 dies per a bastir un acord i ha reclamat "generositat dels egos".

"Els partits polítics independentistes no ho estem fent gens bé, cal aturar-nos i dir prou a aquesta guerra fratricida", ha reflexionat en veu alta el portaveu de Demòcrates. "No s'ho mereixen ni els empresonats, ni els exiliats, ni la gent que va patir la violència l'1 d'octubre, ni tots els votants del 14-F", ha enumerat Castellà. "Ara tenim el mandat de l'1-O i el del 52% i ningú té dret a segrestar-lo per interès de partit, personal o de poder. És el moment de la política honesta", ha volgut deixar clar el portaveu de Demòcrates, que ha reclamat "no donar la raó a una Soraya Sáenz de Santamaría que es vantava d'haver escapçat l'independentisme".

"No és veritat i faig meves les paraules de Cuixart i Sànchez: ni la repressió, ni la presó ni l'exili posaran mai límits a la llibertat de Catalunya. No ens aturarem", ha exclamat Castellà, que ha insistit en la crida a la unitat dels partits independentistes. "Som a temps de reconstruir els acords i fer les coses bé. Volem fer una crida a Junts, ERC i la CUP a recuperar l'esperit que va fer possible l'1-O", ha apuntat el portaveu de Demòcrates. "I ho diem amb humilitat, però amb l'autoritat moral d'un partit que manté el llegat de Carrasco i Formiguera", ha recordat Castellà, que ha finalitzat assenyalant que l'independentisme "no té bàndols".