En ple debat sobre si el president Quim Torra ha de convocar eleccions o no a Catalunya, l'alcaldessa de Barcelona i líder dels comuns, Ada Colau, ha estat taxativa: "La gent no està per a eleccions ara mateix". Així ho ha afirmat en una entrevista a TV3 on, tot i que ha reconegut la divisió interna del Govern, ha defensat que ara no és el moment. "Quan hi hagi una mínima normalitat es podria plantejar que hi hagi eleccions", ha afegit en aquest sentit. 

La posició de Colau dista de la que en els últims dies han expressat els líders d'ERC i el PSC, que pressionen Torra perquè assenyali "un horitzó temporal". Els republicans, socis de Torra al govern, consideren que la data hauria de ser consensuada i que l'hauria de fixar el Govern català abans que l'assenyali la sentència del Tribunal Suprem amb la inhabilitació del president Torra. 

Des de JxCat, però, han tancat la porta a encetar ara aquest debat i fins i tot han titllat de "frívol" i "indecent" que els republicans demanin eleccions. Torra va donar a finals de gener la legislatura per acabada, en l'enèsim desencontre amb els republicans pel seu escó al Parlament, i va assegurar que convocaria eleccions un cop aprovats els pressupostos. Tot i això, la crisi del coronavirus ha canviat els seus plans i des de la seva formació asseguren que ara no és el moment.

D'altra banda, el País Basc i Galícia, que havien de celebrar un avançament electoral a l'abril que va ser ajornat pel coronavirus, estan treballant per reactivar el calendari i s'està estudiant fer-hi eleccions al juliol​.