El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha defensat que és "un punt frívol i irresponsable" propugnar eleccions, com fa ERC. "Amb la que està caient no crec que sigui el millor moment per estar parlant i esmerçant esforços en una convocatòria d'eleccions. Ara mateix el país no necessita eleccions sinó un pla de reactivació econòmica", ha defensat en una entrevista a Ràdio 4.

Puigneró ha argumentat que en una situació de vulnerabilitat com l'actual per la pandèmia del coronavirus no es pot posar el país en una "situació d'incertesa" com la que suposa una convocatòria d'eleccions i ha recordat que un govern en funcions no pot prendre algunes decisions. "Qui no estigui en aquesta línia que ho expliqui a la ciutadania, a veure què li sembla. Crec que és inexplicable i irresponsable", ha afegit.

Paràlisi

Després que Oriol Junqueras hagi posat sobre la taula la necessitat de convocar eleccions abans que la justícia activi el rellotge amb una inhabilitació del president de la Generalitat, Puigneró ha manifestat que discrepa de l'opinió del president d'ERC. Segons el conseller, unes eleccions suposarien uns quatre mesos de paràlisi i, a més, no hi ha la certesa que el resultat sigui diferent a la situació actual.

En aquest context, Puigneró ha garantit que a JxCat estan "centrats i concentrats" en sortir de la crisi i en la recuperació econòmica, per tant, que no hi ha eleccions a la vista.

Inhabilitació Torra

Preguntat per la possibilitat que el Tribunal Suprem inhabiliti Quim Torra i activi el calendari electoral, Puigneró ha confiat que Espanya entengui que enmig d'una crisi no es pot provocar una situació d'eleccions. "M'està dient que el Suprem posarà tot un país en una situació de risc en aquests moments com a conseqüència d'una sentència per una pancarta? M'imagino que el tribunal que ha de prendre la decisió avaluarà molt bé les conseqüències", ha considerat Puigneró.