L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que "alguna mesura s'haurà de prendre" davant l'augment de casos de coronavirus a la ciutat i que així es tractarà en la reunió que mantindran amb responsables de la Generalitat aquest dimecres al migdia.

La ciutat de Barcelona registra cada dia un increment constant de contagis per coronavirus. Del total de nous contagis a Catalunya, la meitat es concentraven dilluns passat a la capital, amb 209 nous positius.  En els darrers dies s'han registrat una mitjana de 200 nous contagis, fet que ha fet saltar les alarmes. Només la setmana passada, del 6 al 12 de juliol es van duplicar, sent els districtes de l'Eixample i els de Sants-Montjuïc els més afectats

Passa enrere

"Hem de parlar entre tots si potser hem de fer una passa enrere per després poder seguir avançant", ha dit en una entrevista a Els matins de TV3. L'alcaldessa no ha volgut "especular" sobre quines podrien ser aquestes mesures, però ha afirmat que tant l'augment de casos com la proximitat amb l'Hospitalet de Llobregat fan necessari actuar per aturar els contagis. "Si hem de prendre alguna mesura, s'haurà de prendre", ha insistit Colau.

Guardia Urbana Hospitalet la Torrassa coronavirus ACN

Agents de la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat controlen l'ús de la mascareta a la plaça Espanyola, de barri de la Torrassa. Foto: ACN 

Els habitants de tres barris de l'Hospitalet de Llobregat, el més afectats pel coronavirus, estan cridats des d'avui a seguir unes recomanacions per intentar aturar l'extensió dels contagis. Es tracta de la Torrassa, la Florida i Collblanc. El Govern, amb el vistiplau del jutge, reclama que s'evitin les sortides de les seves cases si no és per activitats imprescindibles com ara treballar i comprar. Es permet sortir a fer esport i passejar, i es limita l'aforament de bars i restaurants al 50%. Tot això seguint les pautes de seguretat: mascareta obligatòria al carrer i en espais on no es pugui mantenir la distància de seguretat.