Les xifres de nous casos de coronavirus a Catalunya aquest dimecres han augmentat exponencialment respecte a la que va anunciar ahir el Departament de Salut. Si ahir els casos totals testats eren 77.364, avui s'han notificat un total de 78.302 casos, la qual cosa representa un augment de 938.

D'aquests, més de la meitat es concentren a Barcelona ciutat i l'àrea metropolitana —són 599 en total— i a la regió sanitària de Lleida. L'augment més significatiu s'ha registrat a Barcelona ciutat —amb 246 nous diagnosticats—, i a l'àrea metropolitana sud amb 246 més, seguits de la regió sanitària de Lleida, amb 199 nous casos (138 dels quals al Segrià).

Els casos a Lleida augmenten un 41% en una setmana

Els casos positius de coronavirus han augmentat a la ciutat de Lleida un 41% en una setmana i ja hi ha una cinquantena de rebrots. Aquest divendres, el comunicat de Salut en notifica 199 de nous des d'ahir.

Mentre que la setmana passada els casos confirmats eren 381, ahir dimarts ja n'eren 539. Són dades que s'han facilitat aquest dimecres en una roda de premsa de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i els tinents d'alcalde Toni Postius i Sergi Talamonte, a la Paeria. "La situació és molt greu", ha reconegut Postius. És per això que el govern municipal demana més ajudes de l'Estat i la Generalitat per fer front a l'impacte econòmic de la Covid-19 a la ciutat i Pueyo espera que els 4 milions per als comerciants anunciats aquest dimecres pel Govern es facin efectius a l'agost.

Lleida confinament farmàcia EFE

Tres morts més

Pel que fa a les morts, les funeràries n'han reportat tres de noves, les mateixes que en l'anterior balanç, i la xifra total és de 12.627.

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Són un total de 12.627 persones fins ara, amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 6.911 persones han mort en un centre hospitalari o sociosanitari, 4.113 en una residència i 800 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

 

 

Fins ara, hi ha hagut 4.192 ingressats en estat greu, sis més que fa 24 hores, i actualment en són 48, tres més que en l'últim balanç.

La situació a Barcelona i l'àrea metropolitana

La regió metropolitana sud, al capdavant de l'augment de casos les últimes 24 hores —juntament amb Barcelona ciutat— ha registrat l'augment de positius pels rebrots detectats durant la setmana.

Els veïns dels barris de la Torrassa, Collblanc i la Florida de l'Hospitalet de Llobregat han iniciat les dues setmanes d'autoconfinament recomanades pel Govern​ per frenar els nous brots de Covid-19 amb resignació, escepticisme i, en molts casos, total desconeixement. Parelles d'agents cívics han recorregut els carrers d'aquests barris informant de les noves restriccions i recordant de la necessitat de complir les normes de prevenció, principalment l'ús de la mascareta. Molts veïns reconeixen que l'actual situació "es veia venir" perquè molta gent s'ha saltat les normes per sistema des de l'inici de la pandèmia i dubten que amb recomanacions es pugui reconduir la situació. "O s'aplica mà dura o anirem pitjor", asseguren molts.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat