Clara Ponsatí s'ha reconciliat amb Meritxell Serret i li ha fet costat amb la condemna del TSJC, d'un any d'inhabilitació per l'1 d'octubre. Tot, després que l'eurodiputada carregués amb duresa contra l'actual consellera d'Acció Exterior per haver acordat el seu retorn de l'exili amb el Tribunal Suprem. Ara, però, ha fet les paus. "Mai tindrem justícia davant d'un jutge espanyol; amb tu, Meritxell Serret!", ha dit Ponsatí a Twitter. És una de les moltes mostres de suport que ha rebut la consellera després de la sentència.

Quan va tornar a Catalunya el passat 28 de març, Ponsatí va oferir una roda de premsa per parlar del seu retorn i deixar clar que no venia a fer "cap pacte amb l'Estat, sinó a continuar el combat i plantar cara". També va fer explícites les crítiques a la forma com va tornar de l'exili Serret, amb un retorn pactat amb el Suprem. És així com va assegurar que no l'acompanyaria l'endemà al TSJC i va fer servir l'expressió "doctrina Serret" que va establir el seu retorn, citada pel jutge Pablo Llarena en una interlocutòria.

TUIT ClaraPonsati
Clara Ponsatí es reconcilia amb Meritxell Serret

Les crítiques de Ponsatí a Serret

L'eurodiputada va advertir que la decisió de la consellera té conseqüències i té "una consistència" que no comparteix. "Serret després està voltant pel món i posa la bandera espanyola d'una mida tres vegades més gran que la catalana", va etzibar — fent referència a la visita de Pere Aragonès a Colòmbia. De fet, va assegurar que la gestió del Govern és una "eina de l'ocupació espanyola". En termes similars es va referir a Anna Gabriel, tot i subratllar que la cupaire s'ha abstingut de fer activitat política, per la qual cosa la va deixar al marge de les seves crítiques.

Ara, Ponsatí ha fet les paus amb Serret i li ha fet costat, tot recordant-li que "mai tindrem justícia davant d'un jutge espanyol". I és que el TSJC ha condemnat la consellera a un any d'inhabilitació a càrrec públic en totes les administracions i a pagar una multa de 12.000 euros en considerar-la autora d'un delicte de desobediència al Tribunal Constitucional per haver impulsat l'1 d'octubre. En un comunicat, Serret ha recordat que la sentència no és ferma i ha anunciat que presentarà recurs. És a dir, que es continuarà defensant "fins on calgui". "El Departament d'Acció Exterior i Unió Europea, que tinc l'honor d'encapçalar, centra en aquests moments la meva plena atenció, i així continuarà sent. No contemplo cap altre camí", ha assegurat.