La sentència del TSJC no tindrà de moment cap efecte sobre la feina de Meritxell Serret al capdavant de la conselleria d'Acció Exterior. Serret ha recordat en un comunicat que la sentència amb què el TSJC l'ha condemnat a un any d'inhabilitació no és ferma, ha anunciat que presentarà recurs i que es continuarà defensant "fins on calgui". "El departament d'Acció Exterior i Unió Europea, que tinc l'honor d'encapçalar, centra en aquests moments la meva plena atenció, i així continuarà sent. No contemplo cap altre camí", assegura en text.

El TSJC l'ha condemnat a un any d'inhabilitació a càrrec públic i a pagar una multa de 12.000 euros en considerar-la autora d'un delicte de desobediència per haver impulsat el referèndum de l'1-O. Serret va ser una de les membres del Govern que va marxar amb el president Carles Puigdemont a Brussel·les. Això no obstant, el març del 2021 va decidir tornar i es va presentar davant del Tribunal Suprem i aquest passat mes de març va ser jutjada davant del TSJC, que avui ha fet pública la sentència.

Inhabilitació pendent del recurs

A diferència dels diputats del Parlament, als quals la Junta Electoral Central (JEC) ha retirat l'acta tan bon punt han estat condemnats, els membres del Govern no queden inhabilitats fins que la sentència és ferma. Així va passar, per exemple, en el cas de Quim Torra, que va perdre l'acta de diputat tan bon punt va ser condemnat, però va continuar al Govern fins que la sentència va ser ferma.

"Continuarem treballant per un projecte polític que és legítim: assolir la República Catalana. Tenim tot el dret a defensar-lo políticament i, com ho he fet sempre, pacíficament. I tenint també el dret a guanyar-lo democràticament: no hi renunciarem mai", assegura a la nota de premsa.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat el suport a la consellera a través d'una piulada. "Lluitarem arreu per recórrer aquesta sentència injusta i parcial", assegura.